Drauge A.Beknazarovas pareiškė, kad jeigu K.Bakijevas nesugrįš į Biškeką, bus išduotas jo arešto orderis.

Teismas davė leidimą areštuoti prezidento brolį ir vyriausią sūnų

Kirgizijos sostinės teismas davė leidimą areštuoti šalies prezidento Kumanbeko Bakijevo brolį Žanyšą Bakijevą ir vyriausią sūnų Maratą, antradienį pranešė Generalinės prokuratūros atstovas.

Be to, teismas taip pat davė leidimą areštuoti Danijarą Usenovą, atsistatydinusį iš Kirgizijos premjero posto.

Biškeko Gegužės 1-osios rajono teismas taip pat davė leidimą areštuoti gynybos ministrą Bakytą Kalyjevą ir specialiosios tarnybos vadovą Muratą Sutalinovą.

Jis sakė, kad minėti pareigūnai kaltinami masiniu žudymu per neramumus Biškeke balandžio 7 dieną ir paskelbta jų paieška.

Generalinės prokuratūros atstovas pridūrė, kad jokių sankcijų prieš prezidentą K.Bakijevą ir jo jauniausią sūnų Maksimą nesiimta.

K.Bakijevas surinko į mitingą 3 tūkst. šalininkų

Kirgizijos prezidentas Kurmanbekas Bakijevas, lydimas savo apsaugos, antradienio rytą atėjo į savo šalininkų mitingą Džalal Abado centrinėje aikštėje, pranešė "Interfax" korespondentas.

Susirinkę šiame šalies pietuose esančiame mieste maždaug trys tūkstančiai žmonių sveikino prezidentą šūksniais: "Bakijevas! Bakijevas!".

Po trumpų pamaldų, susirinkusiesiems kalbėjo K,Bakijevas.

Jis paragino savo šalininkus nesiimti jokių veiksmų prieš srities administraciją, kur yra opozicijos atstovai.

"Mums to nereikia", - sakė K.Bakijevas.

Srities administracijos pastatą saugo milicininkai, persirengę civiliniais drabužiais.

Apskritai mieste ramu. Tuo tarpu, be K.Bakijevo šalininkų, aikštėje yra ir jo priešininkų.

Nauja Kirgizijos valdžia sustabdė Konstitucinio teismo veiklą

Kirgizijos laikinosios vyriausybės pirmininko pavaduotojas Azimbekas Beknazarovas antradienį pranešė, kad buvo sustabdyta šalies Konstitucinio teismo veikla.

"Pastaruoju laiku Konstitucinis teismas šiurkščiai pažeidinėjo konstituciją ir priėmė sprendimus, stiprinančius prezidento Kurmanbeko Bakijevo valdžią", - žurnalistams paaiškino A.Beknazarovas.

Laikinojoje vyriausybėje A.Beknazarovas kuruoja prokuratūros institucijas ir teismus.

Atleista Kirgizijos Aukščiausiojo teismo vadovė

Kirgizijoje atleista iš pareigų šalies Aukščiausiojo teismo pirmininkė Džamiul Alijeva.

"Džamiul Alijeva atleista iš pareigų, remiantis jos paduotu prašymu", - pareiškė per susitikimą su Aukščiausiojo teismo teisėjais Kirgizijos laikinosios vyriausybės vadovės pavaduotojas Azimbekas Beknazarovas.

"Kirgizijos Aukščiausiojo teismo pirmininko pareigas eis jos pirmasis pavaduotojas Kubanyčius Mambekovas", - sakė jis.

A.Beknazarovas "tikisi kad teisėtumas Kirgizijoje bus vykdomas pagal įstatymus".

Pasak jo, artimiausiu laiku bus peržiūrėtos baudžiamosios bylos, anksčiau iškeltos politiniais motyvais.

Prezidento jauniausias sūnus gali būti Latvijoje

Nuversto Kirgizijos prezidento Kurmanbeko Bakijevo jauniausias sūnus - Maksimas Bakijevas - galėjo atvažiuoti į Latviją, bet oficialios informacijos dėl to nėra, praneša agentūra BNS.

Latvijos užsienio reikalų ministras Maris Riekstinis antradienį kalbėdamasis su žurnalistais nepatvirtino, bet ir neatmetė galimybės, kad M. Bakijevas yra Latvijos teritorijoje. Tačiau jis pabrėžė, kad Latvijos valdžia nėra išdavusi vizos šiam žmogui.

Drauge M.Riekstinis neneigė, kad M.Bakijevas gali turėti Šengeno vizą, su kuria jis gali atvykti į Latviją.

Savo ruožtu vidaus reikalų ministrė Linda Murniecė tai komentuoti atsisakė, remdamasi tuo, kad šis klausimas įeina į URM kompetenciją.

Duomenų bazės "Lursoft", aptarnaujančios Latvijos įmonių registrą, žiniomis, 32-ejų metų M.Bakijevas yra susijęs su kai kuriomis Latvijos įmonėmis, konkrečiai - pariteto sąlygomis jis drauge su Latvijos bankininku Valerijumi Belokoniu valdo finansines ir finansinio tarpininkavimo paslaugas teikiančią bendrovę "Maval aktivi", yra jos tarybos narys. V.Belokoniui priklauso Kirgizijoje "Manas bank".

M.Bakijevas taip pat yra V.Belokonio verslo partneris ir bendrovėje "Kimmels Riga". Jis yra šios bendrovės tarybos pirmininko pavaduotojas.