Maskvos gyventoja milicijai paskambino 17:36 vietos laiku. Moteris pranešė, kad „Konkovo“ stotelėje išgirdo, kaip išeiviai iš Čečėnijos (tarp jų buvo ir merginų) kalbėjo apie tai, kad Maskvos metro įvyks sprogimai. Moteris nusprendė, kad teroristinis išpuolis bus įvykdytas „Konkovo“ stotelėje, ir pranešė apie tai milicijai. Pareigūnai su šunimis apieškojo stotelę, tačiau sprogmenų nerado.

Kol kas negalima vienareikšmiškai tvirtinti, kad milicija ir specialiosios tarnybos dar kovo 28 ar net 27 d. turėjo preliminarią informaciją apie rengiamus teroristinius išpuolius, tačiau šį savaitgalį pareigūnai akivaizdžiai demonstravo padidintą budrumą metro.

Pavyzdžiui, šeštadienį, kovo 27 d., agentūros „Regnum“ korespondentas tapo liudininku, kaip buvo vykdomi griežti patikrinimai Maskvos metro stotelėse nuo „Sokolnikų“ iki „Lubiankos“. Šiuos duomenis pratvirtino ir daugelis kitų liudininkų. Vienas iš jų pranešė newsru.com apie griežtą patikrinimą „Krasnoselskaja“ stotelėje.

Pirmadienį radijo stoties „Echo Moskvy“ eteryje sostinės gyventojai pasakojo, kad sekmadienį metro buvo labai daug milicininkų, taip pat ir stotelėje „Park Kultury“, kurioje įvyko vienas iš sprogimų.

Tačiau, spėja newsru.com, padidintas pareigūnų budrumas metro gali būti siejamas ir su futbolo varžybomis „Lužnikų“ stadione, galbūt taip siekta užtikrinti saugumą.