Stebėtojai mano, kad Senate, kuriam atstovauja po 50 respublikonų ir demokratų senatorių, planui gerokai sumažinti mokesčius bus pritarta balsų dauguma. Prieš jį ketina balsuoti trys respublikonai, tačiau jį parems keli demokratai.

Respublikonų vyraujami Atstovų rūmai trečiadienį biudžeto planui pritarė 221 balsu už ir 207 prieš. Plane kitiems biudžetiniams metams (nuo spalio 1 dienos) numatyta išlaidų už 1,97 trilijono dolerių.

Gynybos biudžetas padidės mažiausiai 4,4 proc., tačiau bus apkarpytas kitų programų finansavimas. Biudžeto plane, be to, užsimota per ateinančius 11 metų 1,35 trilijono dolerių sumažinti mokesčius.

Demokratai pirmiausia kritikuoja, kad mokesčių mažinimas pasitarnaus tik šalies turtingiesiems. Dž.Bušas (George Bush) nori didžiausią mokesčio procentą nuo 39,6 sumažinti iki 33.

Tai pajus mažiau nei 1 proc. mokesčių mokėtojų. Prezidentas argumentuoja, kad šie verslininkai, sumažinus mokesčius, daugiau investuos ir sukurs daugiau darbo vietų, o iš to naudos turės visa šalis.