Pasak kariuomenės, Kerbeloje per išpuolį prieš patrulius, kuris įvykdytas ketvirtadienį vakare, buvo sužeisti dar keturi JAV karo policininkai ir penki irakiečių policininkai. Tai daugiausiai žmonių aukų pareikalavęs išpuolis prieš amerikiečius nuo rugsėjo 18 dienos, kai netoli Sadamo Huseino gimtojo Tikrito miesto patekę į pasalą žuvo trys JAV kareiviai.

Po šių incidentų nuo gegužės 1 dienos Irake per išpuolius žuvusių amerikiečių skaičius padidėjo iki 101. Gegužės 1-ąją JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) paskelbė, kad pagrindiniai karo veiksmai Irake baigti.

JAV vadovaujamos pajėgos penktadienį prie kelių aplink šį miestą, esantį 90 km į pietus nuo Bagdado, įrengė patikrinimo postus.

Įtampa Kerbeloje šią savaitę labai padidėjo, nes šiitų radikalių pažiūrų dvasininko Moqtados al-Sadro (Moktados Sadro) šalininkai įsiveržė į Imamo Huseino šventovę ir paėmė kelis įkaitus.

Per kilusius M.al-Sadro šalininkų ir Irako šiitų aukščiausio dvasininko ajatolos Ali al-Sistani (Alio Sistanio) sekėjų susirėmimus žuvo mažiausiai vienas žmogus.

Ketvirtadienį derybomis konfliktą šventovėje, regis, pavyko išspręsti - įkaitai buvo paleisti.

Partizaniniai išpuoliai prieš okupacines pajėgas Irake rengiami kasdien, o Vašingtonas nurodo, kad už juos atsakingi Sadamui Huseinui lojalūs žmonės, nusikaltėliai ir kovotojai iš užsienio.