„Praėjusį vakarą per septynis sprogimus... žuvo 31 žmogus, o 53 buvo sužeisti“, - sakė jis ir pridūrė, kad aukų skaičius gali išaugti, nes gelbėtojai griuvėsiuose tebeieško lavonų.

Talibano atstovas, prisistatęs Yousufo Ahmadi vardu, naujienų agentūrai AFP sakė, kad kovotojai surengė šį puolimą, kuris prasidėjo apie 20 val. vietos (17 val. 30 min. Lietuvos) laiku prie Kandaharo pagrindinio kalėjimo. Vėlesnių sprogdinimų taikiniais tapo kiti Kandaharo vyriausybiniai pastatai.

Paskambinęs iš nežinomos vietos talibų atstovas sakė, jog šios atakos buvo atsakas į Afganistane dislokuotų JAV ir NATO pajėgų vyriausiojo vado generolas Stanley McChrystalo komentarus, jog Talibaną iš Kandaharo bus siekiama išstumti karinėmis priemonėmis.

Keturis užtaisus, iš kurių du buvo paslėpti automobiliuose, susprogdino mirtininkai, nurodė T. Wisa, pridūręs, kad vienas užminuotas automobilis detonavo prie kalėjimo, o kitas - prie provincijos policijos būstinės.

Taip pat detonavo trys savadarbiai sprogstamieji užtaisai, kurie yra vieni pagrindinių talibų kovotojų ginklų. Pasak T. Wisos, per sprogdinimus buvo smarkiai apgadintos 25 parduotuvės, o prie kalėjimo sugriuvo septyni namai. Gelbėtojai griuvėsiuose tebeieško lavonų.

Gubernatorius pridūrė, jog dar vienas sprogimas driokstelėjo sekmadienį paryčiais prie vienos Japonijos statybų bendrovės biuro Kandahare.

Kaip paaiškėjo vėliau, sprogimo metu vienas pakistanietis statybininkas žuvo, o dar šeši jo tėvynainiai buvo sužeisti. Sprogstamasis užtaisas detonavo prie pakistaniečių grupę vežančio automobilio gatvėje netoli Pakistano konsulato rytiniame Kandaharo rajone.

Sekmadienio rytą padidėjo ir ankstesnių sprogimų aukų skaičius. Naujausiais duomenimis, žuvo 35 žmonės ir dar 57 buvo sužeisti.
Praėjusią savaitę penki pakistaniečiai, dirbę toje pačioje Pakistano statybų firmoje CITA, buvo sušaudyti nežinomų užpuolikų kitame Kandaharo rajone.

NATO vadovaujamos pajėgos, kurios per kelias pastarąsias savaites kartu su Afganistano kariais išstūmė Talibano kovotojus iš vieno svarbaus rajono kaimyninėje Helmando provincijoje, kitą didelę kovinę operaciją planuoja surengti Kandahare.