Susitikime su Lenkijos gynybos viceministru V.Umbrasas aptars Šiaurės ir Baltijos regiono šalių bendradarbiavimą, projekto, numatančio steigti bendrą Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos pėstininkų brigadą LITPOLUKRBRIG, eigą, Europos Sąjungos Lisabonos sutarties nuostatų įgyvendinimą, kitus dvišalio ir daugiašalio bendradarbiavimo gynybos ir saugumo srityje klausimus.

Su Lenkijos nacionalinio paveldo viceministru P. Zuchowskiu planuojama aptari abiejų šalių pasiruošimą Žalgirio mūšio 600-ųjų metinių minėjimui. Susitikimo metu bus pasirašomas ketinimų protokolas, numatantis Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo gaires minint šį jubiliejų.

Vienas iš pagrindinių bendrų minėjimo renginių - tradicinė Žalgirio mūšio inscenizacija, kuri liepos 14-18 dienomis vyks istorinėje mūšio vietoje netoli Olštyneko miesto Lenkijoje.

Lietuva Žalgirio mūšio inscenizacijos kovose atstovaujama nuo 2004 metų. Nuo 2008 metų inscenizacijose dalyvauja ir Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai, vilkintys atkurtais XIV amžiaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės riterių šarvais.

Lietuvos riteriai inscenizacijoje dalyvaus vadovaujami Vytauto Didžiojo, kurio vaidmenį pirmą kartą patikėta atlikti Lietuvos karininkui. Šios rolės imsis 39-erių Lietuvos kariuomenės karininkas kapitonas Donatas Mazurkevičius.

Jubiliejiniame inscenizuotame mūšyje Vytautas Didysis į mūšio lauką ves maždaug 50 riterių būrį, suformuotą iš Trakų pilies brolijos "Viduramžių pasiuntiniai" ir kitų istorinių klubų atstovų.

1410 metų liepos 15 dieną laimėtas Žalgirio mūšis - vienas didžiausių ir reikšmingiausių mūšių viduramžių Europos istorijoje. Vytauto ir Jogailos vadovaujama jungtinė Lietuvos didžiosios kunigaikštystės ir Lenkijos karalystės kariuomenė sumušė Kryžiuočių ordiną ir sustabdė 200 metų trukusią jo agresiją į Rytus. Dėl šios pergalės nustota puldinėti ir grobstyti Lietuvos kunigaikštystės žemes.