"Tai nebus islamo vyriausybė", - teigė nevienareikšmiškai vertinamo šiitų lyderio atstovas šeichas Hassanas al-Zirqawis (Hasanas Zirkavis).

"Tai nebus tik dvasininkų ar islamo vyriausybė. Ji bus atvira visoms partijoms, pažiūroms ir religijoms. Savo sprendimus derinsime su visais", - tvirtino H.al-Zirqawis, kuris vadovauja M.Sadro viešųjų ryšių skyriui.

"Tačiau vyriausybės veiklą prižiūrės musulmonų dvasininkai. Ministrų pavardes atskleisime po kelių dienų." Penktadienį M.Sadras netoliese esančiame Al Kufos mieste pasakė pamokslą, per kurį paskelbė apie vadinamosios šešėlinės vyriausybės sukūrimą, kaip alternatyvą JAV suformuotai Valdančiajai tarybai.

"Nusprendžiau ir sudariau vyriausybę, į kurios sudėti įeina teisingumo, finansų, informacijos, vidaus reikalų, užsienio reikalų, religijos ir kiti ministrai", - paskelbė jaunasis dvasininkas.

"Jei jūs mane palaikote, prašau jūsų savo pritarimą parodyti taikiose demonstracijose", - kreipėsi jis į žmones.

M.Sadras vadovauja tūkstančius narių turinčiai "Mehdi Army" sukarintai grupuotei, pasisako prieš Valdančiąją tarybą ir nepritaria koalicinės kariuomenės buvimui šalyje.

Šimtai demonstrantų, palaikančių Irako šiitų lyderio Moqtada al Sadro (Moktada Sadro) sudarytąją šešėlinę vyriausybę, šeštadienį pražygiavo šventojo šiitų Nedžefo miesto, nuo sostinės Bagdado į pietus nutolusio 180 kilometrų, gatvėmis. "Esame pasiruošę paaukoti savo gyvybes už tave Sadrai", - skandavo susirinkusi minia.

Taip žmonės reagavo į penktadienį M.Sadro netoliese esančiame Al Kufos mieste pasakytą pamokslą, per kurį jis paskelbė apie vadinamosios šešėlinės vyriausybės sukūrimą.

"Nusprendžiau ir sudariau vyriausybę, į kurios sudėti įeiną teisingumo, finansų, informacijos, vidaus reikalų, užsienio reikalų, religijos ir kiti ministrai", - paskelbė jaunasis dvasininkas.

"Jei jūs mane palaikote, prašau jūsų savo pritarimą parodyti taikiose demonstracijose". M.Sadras vadovauja tūkstančius narių turinčiai "Mehdi Army" sukarintai grupuotei, pasisako prieš Valdančiąją tarybą ir nepritaria koalicinės kariuomenės buvimui šalyje.