Kaip rašo laikraštis, tarp Paryžiaus ir Madrido kilo arši konkurencinė kova, ir, nors ispaniškas laivas geresnis už prancūzišką, Prancūzija turi didesnę politinę įtaką, kuria ji ir naudojasi, siekdama pasirašyti pelningą sutartį su Maskva.

Leidinio duomenimis, Rusijos karinis jūrų laivynas renkasi, ar įsigyti prancūzišką „Mistral“ tipo laivą, ar ispanišką laivą „Juan Carlos I“.

Būtent norėdama apžiūrėti ispanišką laivą Rusijos karinio jūrų laivyno delegacija neseniai apsilankė La Korunjos regione įsikūrusioje kompanijos „Navantia“ laivų statykloje „Ferrol“.

Ispaniškas laivas lenkia prancūzišką pagal technines charakteristikas (jis didesnis ir talpesnis nei prancūziškas), be to, kartą „Juan Carlos I“ įveikė „Mistral“ jūroje. Tai įvyko 2007 m., per vienintelį tarptautinį konkursą, kurį organizavo Australijos karinis jūrų laivynas. Konkurso rezultatai įkvėpė Australiją įsigyti du laivus, analogiškus ispaniškajam, pabrėžia „El Pais“.

Tačiau Prancūzija, siekdama sutarties, pasinaudojo savo politine įtaka, ir jos prezidentas Nicolas Sarkozy ketina aptarti šį klausimą su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu, kuris pirmadienį atvyko į Paryžių.

Rusijos gynybos ministro Anatolijaus Serdiukovo teigimu, egzistuoja didelė tikimybė, kad Rusija pirks prancūziškus laivus, tačiau po apsilankymo „Ferrol“ laivų statykloje, Rusijos karinis jūrų laivynas paprašė kompanijos „Navantia“ pateikti pasiūlymą ir išsiuntė delegaciją į Olandijos laivų statyklą „Damen“, rašoma straipsnyje.