V.Janukovyčius "atėjo į valdžią pasitelkęs melą ir nebus joje ilgai", sakė vyriausybės vadovė, per televiziją kreipdamasi į visuomenę, o šis jos pareiškimas tik patvirtina būgštavimus, kad Ukrainai gresia ilga politinė krizė.

J.Tymošenko savo kreipimąsi paskelbė V.Janukovyčiui rengiantis ketvirtadienį numatytai jo inauguracijai. Vasario 7 dieną vykusiuose valstybės vadovo rinkimuose jis daugiau nei 3 proc. balsų aplenkė J.Tymošenko

Premjerė aiškiai parodė, jog neketina paklusti išrinktojo prezidento raginimui atsistatydinti.

"Aš nepripažįstu jo Ukrainos prezidentu ir nesutinku su jo antiukrainietiška, antieuropine politika", - sakė J.Tymošenko.

Pasak premjerės, pasitelkusi deputatus iš savo partijos ir kitų nedidelių frakcijų ji sieks sustiprinti daugumą parlamente, kad blokuotų V.Janukovyčiaus Regionų partiją.

"Būtina pagaliau užbaigti visus kivirčus ir parlamente suburti stiprią komandą, kuri neleis sukurti antiukrainietiškos diktatūros", - sakė J.Tymošenko.

Popieriuje vyriausybės vadovė Aukščiausioje Radoje jau turi antiprezidentinę daugumą, tačiau jos pozicijas gali susilpninti deputatų pasitraukimas iš nedidelių frakcijų ar net pačios J.Tymošenko partijos.

Premjerė tvirtino, kad V.Janukovyčiaus pergalė suteršta masinių klastojimų, nors tarptautiniai stebėtojai rinkimus pripažino laisvais ir sąžiningais.

Tačiau J.Tymošenko savo kalboje užsiminė, jog galiausiai gali pasitraukti į opoziciją, jei buvę jos sąjungininkai nuspręs remti V.Janukovyčių.

"Kovosiu, nesvarbu, ar valdžioje, ar opozicijoje", - sakė premjerė.

J.Tymošenko dar kartą griežtai atmetė galimybę sudaryti koaliciją su Regionų partija ir pavadino V.Janukovyčių "oligarchų marionete", kuri "išduoda valstybės interesus".

Ministrė pirmininkė, kuri garsėja ne tik savo stilinga išvaizda, bet ir tuo, jog yra puiki dramatiškos intrigos meistrė, užginčijo prezidento rinkimų rezultatus teisme, tačiau šeštadienį netikėtai atsiėmė ieškinį, pareiškusi, jog negali pasitikėti teismu.

Analitikai sako, jog šį politinį spektaklį pradėjusi J.Tymošenko manevruoja, siekdama įgyti taktinį pranašumą telkiant stiprią opoziciją prezidentui V.Janukovyčiui.

V.Janukovyčius tradiciškai laikomas prorusiška figūra, o J.Tymošenko - Ukrainos intergracijos į Europos Sąjungą šalininke, nors pastaraisiais metais jų politinių pozicijų skirtumai tapo labiau migloti.