Jo nuomone, gali įvykti pirmalaikiai rinkimai.

Tuo pat metu V.Juščenka neatmeta ir kito galimo įvykių scenarijaus - kad Julijos Tymošenko blokas ir Regionų partija sudarys koaliciją.

Pasak pasitraukiančio prezidento, tai "blogiausias variantas", nes tokiu atveju V.Janukovyčius bus priverstas pripažinti J.Tymošenko statusą, o ji savo ruožtu pripažins jį valstybės vadovu.

V.Juščenkos nuomone, galima ir kita koalicija, kurią sudarytų Regionų partija, "Mūsų Ukraina" ir Volodymyro Lytvyno blokas.

Interviu televizijai "Inter" V.Juščenka taip pat pabrėžė, jog šaliai būtina politinė vienybė, ir patarė išrinktajam prezidentui išvesti Rusijos Juodosios jūros laivyną iš Ukrainos teritorijos.

Baigdamas interviu V.Juščenka sakė esąs pasirengęs būti naujai išrinkto valstybės vadovo, kurio inauguracija įvyks vasario 25 dieną, partneriu. 

"Aš visuomet būsiu būsimojo prezidento partneris", - pažymėjo V.Juščenka.

V. Janukovyčius: J.Tymošenko gali savo noru pasitraukti iš premjerės posto

Išrinktasis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius neatmeta galimybės, kad Julija Tymošenko savo noru pasitrauks iš vyriausybės vadovo posto.

"J.Tymošenko jau suprato, kad neturi jokių perspektyvų dirbti premjere. Dėl šios priežasties man atrodo, kad ji savarankiškai žengs šį žingsnį (atsistatydins)", - sakė V.Janukovyčius sekmadienį vakare per televiziją "1+1".

Tuo pat metu jis pabrėžė, kad dabar jau nebesvarbu, kaip J.Tymošenko neteks posto - savo noru ar Aukščiausiosios Rados sprendimu.

"Šis įvykis (premjerės pasitraukimas) nutiks labai greitai", - patikino V.Janukovyčius.

V.Janukovyčiaus opozicinei Regionų partijai reikia suformuoti naują koaliciją parlamente, kad galėtų vietoje J.Tymošenko paskirti naują premjerą, o naujo vyriausybės vadovo kandidatūra yra vienas svarbiausių veiksnių partijai siekiant užsitikrinti kitų frakcijų paramą.

V.Janukovyčius realiausiais pretendentais į ministro pirmininko postą anksčiau įvardijo verslininką Serhijų Tihipką, buvusį užsienio reikalų ministrą Arsenijų Jaceniukų bei buvusį finansų ministrą, Regionų partijos narį Mykolą Azarovą.

50 metų S.Tihipka ir 35-erių A.Jaceniukas stengėsi pristatyti save kaip pragmatiškus politikus, kurie nebijos imtis sunkių reformų Ukrainai mėginant išbristi iš gilios ekonomikos krizės.

Tuo tarpu Rusijoje gimęs 63 metų M.Azarovas laikomas labiau prorusišku politiku ir tradicinio valstybės reguliavimo šalininku.

V.Janukovyčius, kaip valstybės vadovas, formaliai nedalyvaus kuriant naują koaliciją, tačiau jo partija ves derybas su kitomis parlamento frakcijomis dėl veiklos programos ir naujo ministro pirmininko.

Po nuožmios rinkimų kampanijos V.Janukovyčius paragino J.Tymošenko atsistatydinti, kai tapo aišku, kad jis iškovojo pergalę. Premjerė užginčijo rinkimų rezultatus teisme, tačiau šeštadienį atsiėmė ieškinį, pareiškusi, jog negali pasitikėti teismu.

V.Janukovyčius nori suformuoti stabilią vyriausybę, kuri sutelktų dėmesį į ekonomikos problemų sprendimą ir pasiektų, kad Tarptautinis valiutos fondas atnaujintų šaliai labai reikalingų paskolų išmokėjimą.

Analitikai sako, kad J.Tymošenko dabar visas savo jėgas skirs kovai su V.Janukovyčiumi parlamente.

Jei išrinktojo prezidento šalininkams pavyks suburti koaliciją parlamente, jie galės atstatydinti J.Tymošenko pareikšdami jai nepasitikėjimą ir tokiu būdu atverdami kelią suformuoti naują vyriausybę.

Jei jiems nepavyks susitarti, V.Janukovyčius gali būti priverstas skelbti pirmalaikius rinkimus. Tokia galimybė baugina investuotojus, kurie būgštauja, jog tokiu atveju užsitęs nestabilumas.

"Manau, parlamentas galėtų dirbti iki 2012 metų. Jei parlamentarai nėra pakankamai išmintingi, tuomet bus pirmalaikiai rinkimai, nauja koalicija, ir gyvenimas tęsis. Tačiau aš tikiu, kad parlamentas susivienys ir dirbs", - sakė V.Janukovyčius.