Taivane tūkstančiai bedarbių ir profsąjungų veikėjų surengė eitynes Taibėjaus gatvėmis, reikalaudami darbo ir aukščiausių vyriausybės pareigūnų atsistatydinimo.

Rusijos Sibire ir Tolimuosiuose Rytuose tūkstančiai demonstrantų reikalavo pakelti algas ir reguliuoti kainas.

Rusijos naujienų agentūra "Interfax" pranešė, kad Sibiro ir Tolimųjų Rytų miestuose vykusiose demonstracijose dalyvavo daugiau kaip 50 tūkst. žmonių. Jie reikalavo didesnių algų ir pensijų, geresnių darbo sąlygų, kainų reguliavimo, taip pat panaikinti metų pradžioje įvestą socialinį mokestį.

Pranešama, kad Krasnojarsko mieste demonstrantai vežė transparantus su šūkiais "Mums reikia antro Stalino" ir "Antinacionalinei vyriausybės politikai - ne".

Australijoje demonstrantai bandė uždaryti didžiųjų miestų biržas ir susigrūmė su policija. Jie blokavo pagrindines verslo įstaigų gatves ir kartu su profsąjungų nariais surengė eitynes prie valstijų parlamentų Sidnėjuje bei Melburne. Dešimtys žmonių buvo sulaikyti. Susiėmę už rankų demonstrantai trimis eilėmis blokavo įėjimą į Australijos vertybinių popierių biržų pastatus Sidnėjuje ir Melburne. Jie skandavo: "nė vieno neįleisim, nė vieno neišleisim".

Visoje Didžiojoje Britanijoje budėjo daug policijos, kuri turėjo suvaldyti maždaug 10 tūkst. demonstrantų. Policija žadėjo užkirsti kelią prieš metus Londono centre kilusio smurto pasikartojimui.

Spūsties valandą Londone šimtai dviratininkų blokavo eismą, iš lėto judėdami gatvėmis ir trumpam sustodami prie JAV ambasados. Čia jie surengė triukšmingą demonstraciją.

Viename iš pagrindinių komercinių Londono rajonų antradienį kilo susirėmimai tarp policijos ir tūkstančių Gegužės 1-osios demonstracijos dalyvių.

Liudininkų teigimu, policija prieš maždaug 3 tūkst. demonstrantų, paralyžiavusių judėjimą Oksfordo gatvėje, panaudojo gumines lazdas. Protestuotojai į kelis tūkstančius juos apsupusių pareigūnų svaidė butelius, skardines ir padegamuosius užtaisus.

Pasak liudininkų, iš žmonių minios buvo išvestas vienas demonstrantas kruvinu veidu. Apie kitus nukentėjusiuosius pranešimų kol kas nėra.

Susirėmimai Oksfordo gatvės žiede kilo po to, kai policija apsupo demonstrantus ir šie negalėjo judėti tolyn. Keliose vietose jiems vis dėlto pavyko prasiveržti pro policininkų gretas.

Iš viso per demonstraciją buvo suimta 18 žmonių.