Taivane tūkstančiai bedarbių ir profsąjungų aktyvistų žygiavo per Taibėjų, reikalaudami darbo ir aukštų vyriausybės pareigūnų atsistatydinimo.

Sibire ir Tolimųjų Rytų teritorijose tūkstančiai demonstrantų reikalavo didesnių atlyginimų, pensijų ir kainų kontrolės. Iš viso demonstracijose dalyvavo iki 50 tūkst. žmonių.

Berlyne apie 6 tūkst. kairiųjų ir anarchistų per naktį statė barikadas rytiniuose Berlyno priemiesčiuose. Rytą per tradicinėmis tapusias Gegužės 1-osios demonstracijas policija vandeniu vaikė tūkstančius demonstrantų, kurie mėtė butelius ir akmenis. Iš viso saugumo operacijoje dalyvavo rekordiškai daug - 9 tūkst. policininkų, keli pareigūnai buvo sužeisti, buvo suimta daug demonstrantų. Pernai per gatvių susirėmimus buvo sužeisti 226 pareigūnai, suimtas 401 demonstrantas.

Australijoje Gegužės 1-osios demonstracijų dalyviai mėgino užtverti įėjimus į akcijų biržas didžiuosiuose šalies miestuose ir susirėmė su policija. Demonstrantai užblokavo pagrindines finansines gatves ir palaikomi profsąjungų narių Sidnėjuje ir Melburne nužygiavo iki pat valstijų parlamentų. Dešimtys žmonių buvo suimti.

Didžiojoje Britanijoje šimtai dviratininkų per piko valandą blokavo eismą, lėtai važiuodami gatvėmis ir trumpam sustoję prie JAV ambasados, kur buvo surengtas triukšmingas protestas. Gatvėse buvo sutelkta daugiau nei 6 tūkst. policijos pareigūnų, mobilūs riaušių malšinimo daliniai buvo pasiruošę užgniaužti bet kokį smurto protrūkį. Policija pasiruošė atremti 10 tūkst. aktyvistų siautėjimą, pažadėjusi užkirsti kelią neramumams, kurie prieš metus vyko Londone.

Mažesnių protestų buvo tikimasi ir Glazgo, Birmingemo, Svonsio ir Mančesterio miestuose. Didžiojoje Britanijoje Gegužės 1-oji, skirtingai nuo daugelio Europos šalių, yra darbo diena.

Šalies sostinėje parduotuvės uždengė langus, norėdamos apsisaugoti nuo plėšėjų, paminklai, tokie, kaip Vinstono Čerčilio (Winston Churchill) skulptūra, taip pat buvo uždengti medinėmis plokštėmis, kad nebūtų išniekinti. Bankai darbuotojų paprašė atvykti į darbus laisvalaikio drabužiais, palikti namie auksinius laikrodžius ir nesinešioti kompiuterių.

Protestai vyksta kaip demonstracijos prieš pasaulio ekonomikos globalizaciją ir primena tokius neramumus, kokie vyko prieš Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) susitikimą Sietle 1999 metų gruodį, prieš pernai Prahoje ir praėjusį mėnesį Kvebeke vykusius viršūnių susitikimus.