To reikalaujama ieškinio pareiškime, paduotame į Ukrainos aukščiausiąjį administracinį teismą (UAAT) dėl Centrinės rinkimų komisijos neteisėtų veiksmų ir neveiklumo. Šis ieškinio pareiškimas paskelbtas Julijos Tymošenko tinklalapyje.

Kaip pažymima dokumente, trečiasis asmuo ieškinyje yra Viktoras Janukovyčius.

"Kandidatė į Ukrainos prezidento postą J.Tymošenko mano, kad nurodyti atsakovės (CRK) veiksmai ir sprendimas yra neteisėti. Todėl protokolas dėl antrojo rinkimų rato balsavimo turi būti pripažintas negaliojančiu, o atsakovė turi būti įpareigota priimti sprendimą dėl pakartotinio Ukrainos prezidento rinkimų balsavimo paskelbimo", - sakoma dokumente.

Drauge su pareiškimu J.Tymošenko asmeniškai padavė 9 tomus papildymų su įrodymais - dokumentais ir vaizdo medžiaga. Atnešti į teismą dėžes su bylos medžiaga jai padėjo du deputatai, Julijos Tymošenko bloko nariai Volodymyras Pylypenka ir Valerijus Pysarenka.

Ministrė pirmininkų paskelbė, kad jos poziciją gali paremti keli liudytojai, tarp jų vienas ESBO tarptautinis stebėtojas.

Pasak J.Tymošenko, surinkti įrodymus ir rasti liudytojus buvo labai sunku, nes Ukrainos generalinė prokuratūra darė spaudimą teismams.

Tačiau, jos nuomone, UAAT turi priimti sprendimą dėl balsų perskaičiavimo tose apylinkėse, kur, JTB duomenimis, vyko masiniai klastojimai.

Anksčiau ministrės pirmininkės šalininkai pareiškė, kad yra maždaug 1 200 tokių apylinkių. Visos jos yra Ukrainos rytiniuose ir pietiniuose regionuose, kur labiausiai, kaip ir anksčiau, remiamas V.Janukovyčius.

Tuo tarpu Regionų partija pareškia, kad J.Tymošenko pastangoms apskųsti rinkimų rezultatus teismuose, lemta žlugti, nes jokių sisteminių pažeidimų per balsavimą nebuvo.

Aukščiausioji Rada, vadovaudamasi Ukrainos CRK sprendimu pripažinti V.Janukovyčių nugalėtoju, jau paskyrė jo inauguraciją vasario 25 dieną.