Lenkijoje ne darbo dienos yra gegužės 1-oji - tarptautinė darbo šventė ir gegužės 3-oji - 1791 metų Konstitucijos diena. Atsižvelgiant į tai, jog nuo gegužės 1-osios šalyje įsigaliojo įstatymas, draudžiantis dirbti šeštadieniais ir sekmadieniais, daugelis šalies gyventojų pasinaudojo galimybe ištrūkti daugiau kaip savaitei į gamtą.

Populiarus savaitraštis "Wprost" paskaičiavo, jog Lenkija pagal ne darbo dienas yra tarp pirmaujančių valstybių: pažymimos 9 valstybinės ir religinės šventės, nedirbama 52 šeštadienius ir tiek pat sekmadienių.

Jeigu dar pri skaičiuosime dėl ligų bei kitų svarbių priežasčių praleistas dienas, atostogas ir motinystės atostogas, tai išeis, jog vidutiniškai per metus šalies gyventojas dirba 1 560 valandų, tai yra net 446 valandomis mažiau negu vidutinis amerikietis.

Kitas ilgas savaitgalis lenkų laukia metų pabaigoje, Kalėdos ir Naujieji metai bus pirmadienį. Paėmus dvi dienas - gruodžio 27-28 - atostogų ir atsižvelgiant, jog nuo gruodžio 22 iki sausio 2-osios faktiškai niekas nedirba, žmonės galės ilsėtis net 11 dienų.