Gelbėtojai stengiasi išlaisvinti šimtus, po sniegu savo automobiliuose Salang kalnų perėjime įkalintus žmonės. Jau išgelbėta 2,5 tūkst. žmonių, bet baiminamasi, kad po kelias dienas trukusio smarkaus sniego sluoksniu gali būti įkalinta dar daugiau žmonių.

Nuo pirmadienio kalnų perėjime įvyko daugiau kaip du tuzinai sniego lavinų, kurios užtvėrė 3,5 km. kelio.

Afganistano vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai Zemeri Bashary naujienų agentūrai AP teigė, kad gelbėtojai per pastarąsias dvi dienas Afganistano sostinę su šiaurine šalies dalimi jungiančiame kelyje aptiko 157 žuvusių žmonių kūnus.

Z. Bashary teigimu, gelbėtojai stengiasi nuvalyti kelią šalia tunelio greitosios medicinos pagalbos automobiliams, buldozeriams ir kitai kelio valymui skirtai įrangai.

Antradienį Afganistano vidaus reikalų ministras Mohammadas Hanifas Atmaras išsigynė klausimų dėl ko iš viso buvo atidarytas šis kelias, teigdamas, kad situacija atrodė valdoma, kol netikėtai užklupo audra.

„Netikėtai rajoną užklupo audrą, dėl to daugybė lavinų užgriuvo pagrindinį greitkelį ir uždarė kelią“, - teigė ministras.

Tuo tarpu Kašmyre antrą kartą per pastarąsias dvi dienas įvykusios lavinos metu žuvo vienas Indijos karys, o 13 - buvo išgelbėti.

Antradienį Indijos valdomoje Kašmyro dalyje, ties Pakistano valdomą Kašmyro dalį skiriančia riba esančiu kontrolės punktu, sniegas užgriuvo sargybos postą. Pirmadienį mažiausiai 17 karių žuvo, kai Indijos valdomoje Kašmyro dalyje sniego lavina užgriuvo karinio mokymo stovyklą.