"Tokie ieškiniai, pagal įstatymus, turėjo būti paduoti balsavimo dieną, ne vėliau", - sakė spaudos konferencijoje antradienį liaudies deputatas, Regionų partijos narys Jurijus Mirošnyčenka.

Pasak deputato, net jeigu kur nors kokios nors procesinės normos surašant protokolus ar įforminant protokolus buvo pažeistos, "vien tik dėl šių pažeidimų balsavimo rezultatai negali būti panaikinti ".

J.Mirošnyšenka sakė, kad Regionų partija ramiai reaguoja į JTB pareiškimus.

"Mes nusiteikę draugiškai savo kolegoms, mes nemanome, kad kas nors pralaimėjo šiuos rinkimus", - sakė jis.

Be to, jis pažymėjo, kad, Regionų partijos nuomone, J.Tymošenko yra viena žymiausių politinių lyderių šalyje, opozicijos lyderė.

"Tačiau mes nematome perspektyvos visų tų kreipimųsi, kurie šiandien eis į teismus", - pažymėjo jis.

J.Mirošnyčenka vylėsi, kad "teismų karas" nebus ilgas ir nebus sužlugdyta naujo prezidento inauguracija.

Tuo tarpu Regionų partijos narė Ana German mano, kad J.Tymošenko nesugebėjo pakilti iki valstybinio politiko lygio.

"Mes manome, kad jeigu Julija Tymošenko būtų išnaudojusi savo galimybę likti Ukrainos istorijoje kaip demokratinių jėgų lyderė, ji turėtų gerą perspektyvą Ukrainoje, bet, deja, ji nepakilo iki valstybinio mąstymo lygio, iki lygio žmogaus, kuris atsisakytų savo ambicijų dėl nacionalinio intereso. Deja, moteriškos emocijos nugalėjo, ir man labai gaila", - sakė A.German žurnalistams antradienį.

Drauge deputatė pabrėžė, jog Regionų partija pasirengusi dirbti, kad būtų įvykdytos reformos ir vyktų pokyčiai Ukrainoje.

"Konfliktai ir teismai - tai J.Tymošenko reikalas, tegu ji tuo užsiima. Mes neturime laiko, mūsų laukia labai kruopštus darbas", - sakė jis.

Sveikins dviem didžiuliais mitingais Kijeve

Ukrainos Regionų partija numato trečiadienį, vasario 10 dieną, kai CRK paskelbs pirminius prezidento rinkimų rezultatus, surengti masines akcijas V. Janukovyčiui remti šalia Centrinės rinkimų komisijos ir Aukščiausiosios Rados pastatų Kijeve, pareiškė liaudies deputatas Vasylis Hrycakas.

"Rytoj bus paskelbta, kiek sukaičiuota balsų, ir bus mitingas, skirtas Janukovyčiaus pergalei, taip pat jam remti", - sakė parlamentaras žurnalistams antradienį Aukščiausiosios Rados užkulisiuose.

Drauge deputatas paneigė informaciją, kad akcijos dalyviai ketina nutraukti automobilių transporto eismą palei Hruševskio gatvę priešais Aukščiausiąją Radą.

"Niekas nieko nenutrauks. Politikai neturi trukdyti kijeviečiams ir sukelti jiems problemų", - pabrėžė jis.

Pasak V.Hrycako, akcijoje dalyvaus apie 30 tūkst. žmonių.