J.Tymošenko buvo viena iniciatorių Oranžinės revoliucijos, leidusios tada buvusiam opozicijos lyderiui Viktorui Juščenkai nugalėti kovoje dėl prezidento posto valdžios atstovą, buvusį premjerą Viktorą Janukovyčių, kurį oponentai kaltina masiniais klastojimais. Teismo sprendimu surengtą trečiąjį rinkimų ratą V.Janukovyčius tada pralaimėjo.

Vangią rinkimų kampaniją trečiadienį sujudino V.Janukovyčiaus, kuris sekmadienį antrame rate varžysis su J.Tymošenko, šalininkų iniciatyva Aukščiausiosios Rados priimtos rinkimų įstatymų pataisos, keičiančios rinkimų komisijos sudarymo principus.

J.Tymošenko, kurios vertinimu, pataisos duoda pagrindą klastotėms, pareikalavo, kad prezidentas V.Juščenka jas atmestų. Valstybės vadovas kol kas nepareiškė savo nuomonės dėl įstatymo.

"Jeigu Janukovyčius nori sąžiningos kovos, mes pasirengę sudaryti jam konkurenciją, jeigu jis nori klastočių, nes galime jam duoti tokį atkirtį, kokio jis dar niekada nematė, net 2004 metais", - sakė ji spaudos konferencijoje Kijeve ketvirtadienį, atsakydama į klausimą, ar gali Ukrainoje pasikartoti 2004 metų Maidanas.

"Visiškai teisingai. Jeigu šis įstatymas įsigalios... ir jeigu mums nepavyks technine ir organizacine tvarka užtikrinti sąžiningo žmonių valios pareiškimo ir sąžiningo šios valios pareiškimo patvirtinimo, mes sukelsime žmones", - pridūrė ji.

Drauge J.Tymošenko nepatikslino, koks turi būti atotrūkis tarp kandidatų antrajame rate, kad jie abu pripažintų rezultatus.

"Kad rinkimai būtų teisėti, būtina atsisakyti šių (prezidento rinkimų) įstatymo pataisų", - teigė ji, atsakydama į atitinkamą klausimą.

Premjerė sakė, jog nebetiki Ukrainos teismų sistemos teisingumu, ir mano, kad kreipimasis į liaudį yra vienintelė išeitis, jeigu bus klastojami rinkimų rezultatai.

V.Janukovyčiaus Regionų partija pavadino "isterišką" premjerės pareiškimą "pasipiktinimą keliančiu melu".

V.Janukovyčius: J.Tymošenkos pažadas rodo jos silpnumą

Kandidatas į Ukrainos prezidentus, Regionų partijos lyderis Viktoras Janukovyčius sukritikavo savo varžovės rinkimuose, ministrės pirmininkės Julijos Tymošenko pasirengimą išvesti savo šalininkus į gatves, jeigu bus klastojami balsavimo rezultatai dėl priimtų prezidento rinkimų įstatymo pataisų.

"Tai jos silpnumo ir supratimo, kad ji pralaimės, požymis. Ir jau ne dienos, o valandos liko iki jų (valdžios) pabaigos", - sakė V.Janukovyčius ketvirtadienį žurnalistams Dniepropetrovsko srities Krivoj Rogo mieste.

Jis taip pat pažymėjo, kad tokiais pareiškimais J.Tymošenko "pati save gąsdina".

Be to, kandidatas į prezidentus pareiškė įsitikinimą, kad žmonės neis į Maidaną.

"Jeigu eis, tai vienetai, mėgėjai tų pačių patiekalų, kuriuos mėgsta valgyti Tymošenko - tai purvas, melas ir šmeižtas. Tokia draugija ten susirinks, normalūs žmonės į Maidaną neis", - pridūrė jis.

J.Tymošenko buvo viena iniciatorių 2004 metų Oranžinės revoliucijos, leidusios tada buvusiam opozicijos lyderiui Viktorui Juščenkai nugalėti kovoje dėl prezidento posto valdžios atstovą - V.Janukovyčių, kurį oponentai kaltina masiniais klastojimais. Teismo sprendimu surengtą trečiąjį rinkimų ratą V.Janukovyčius tada pralaimėjo.