Honkongo centre susėdę lotoso poza, "Falun Gong" nariai laikė sužalotų galūnių ir kitų kūno dalių nuotraukas, kaltindami Kinijos policiją brutaliai elgiantis su suimtais judėjimo nariais. Demonstrantai taip pat buvo išskleidę plakatus su šūkiais, kviečiančiais prisiminti taikų balandžio 25 dienos protestą ir liautis persekiojus "Falun Gong" narius.

Kaip pažymėjo judėjimo atstovas Honkonge, sėdimąja akcija siekiama paskatinti Kiniją nutraukti "Falun Gong" narių persekiojimą bei priminti pasauliui, kad prieš dvejus metus Pekine vykusius protestus taip pat išprovokavo nepasitenkinimas priespauda.

Dar 20 "Falun Gong" pasekėjų trečiadienį taikiam protestui susirinko prie Kinijos atstovybės Honkonge, prie kurios durų po valandos paliko savo peticiją.

Honkonge legaliai veikiantys "Falun Gong" nariai trečiadienį paminėjo antrąsias masinės protesto demonstracijos Pekine metines, po kurios judėjimas tų pačių metų liepą buvo uždraustas. Spėjama, kad artėjant Kinijos valstybės ir partijos lyderio Dzian Dzeminio (Jiang Zemin) vizitui, kuris Honkonge viešės gegužės 8-10 dienomis, čia vyks daugiau demonstracijų.

"Falun Gong" užklupo Kinijos komunistų partiją nepasiruošusią, kai prieš dvejus metus sostinėje Pekine prie Vyriausybės rūmų surengė demonstraciją, per kurią apie 10 tūkst. judėjimo šalininkų protestavo prieš kai kurių valstybės kontroliuojamų laikraščių išpuolius. Uždraudusi judėjimą, Kinijos valdžia pradėjo nepailstamai kovoti su judėjimu, kurį smerkia kaip "blogio kultą", siekiantį nuversti teisėtą valdžią ir "plaunantį" savo narių smegenis.