Jo atstovė spaudai Lori Jonas (Lori Džonas) sakė: "Prie jo mirties patalo budėjo žmona Kim. Jis paliko šešis vaikus ir du vaikaičius. Jis buvo mylintis tėvas ir nuostabus aktorius".

Aktorius, kurio tikroji pavardė Buchinsky (Bučinskis), gimė 1921 metų lapkričio 3 dieną JAV Pensilvanijos valstijos Erenfeldo mieste lietuvių išeivių šeimoje. Jis buvo vienuoliktas angliakasio, kuris iš viso susilaukė 15 vaikų, sūnus.

Ch.Bronsonas, dažniausiai vaidinęs mažakalbius veiksmo filmų herojus, 1972 metais Holivudo Užsienio spaudos asociacijos buvo paskelbtas daugiausia uždirbančiu aktoriumi, o 1979 metais gavo "Auksinės žvaigždės" apdovanojimą kaip didžiausia tarptautinė kino industrijos žvaigždė.

Iš padilbų žvelgiantys Ch.Bronsono herojai, kurių vien povyza sukelia tvyrančios grėsmės pojūtį, padėjo jam pelnyti tarptautinę šlovę. Ypač didelio pasisekimo sulaukė tokie filmai, kaip "Šaunusis septynetukas" (The Magnificent Seven, 1960), "Didysis pabėgimas" (Great Escape, 1963) ir "Purvinasis tuzinas" (The Dirty Dozen, 1967).

Savo reputaciją jis dar labiau sutvirtino suvaidinęs tokiose juostose, kaip "Ponas Medžestikas" (Mr.Majestyk, 1974), "Mirties troškimas" ir 1981 bei 1986 metais pastatytuose šio filmo tęsiniuose.

1987 metais kalbėdamas apie kruvinus epizodus režisieriaus Michaelo Winnerio (Maiklo Vinerio) filme "Mirties troškimas", Ch.Bronsonas sakė: "Manau, kad jie suteikia pasitenkinimą tiems žmonėms, kurie tapo nusikaltėlių aukomis ir bergždžiai viliasi, jog juos apgins valdžia".

Keliolikoje filmų Ch.Bronsonas vaidino drauge su savo antrąja žmona Jill Ireland (Džil Airlend), kuri 1990 metais mirė nuo vėžio.