Rusijos Gynybos ministerija paneigė kai kurių žiniasklaidos priemonių pranešimus, kad surasta naikintuvo Su-27 sudužimo vieta. Ryšys su lėktuvu dingo šiam ketvirtadienį skrendant virš Chabarovsko krašto.

"Šiandien 17 valandą lėktuvo Su-27 paieškos buvo tęsiamos", - ketvirtadienį agentūrai sakė Gynybos ministerijos atstovas pulkininkas Aleksejus Kuznecovas.

Jis nurodė, kad gynybos ministro Anatolijaus Serdiukovo sprendimu į Dzemgų (Komsomolskas prie Amūro) aerodromą nusiųsta speciali komisija, kuri ieško dingusio naikintuvo.

"Su-27" ketvirtadienį išnyko iš radarų ekranų, atlikdamas planinį skrydį iš Dzemgų aerodromo. Pasak turimos informacijos, lėktuvas dingo 30 km nuo aerodromo.

Gelbėtojams dingusio naikintuvo padeda ieškoti lėktuvai An-12, An-26 ir du sraigtasparniai Mi-8.

Su-27 - Rusijos plačios paskirties naikintuvas, suprojektuotas ir įgyvendintas Suchovo konstruktorių biure. Pirmąkart Su-27 prototipas pakilo į orą 1977, o 1984 lėktuvai pradėti naudoti Rusijos KOP. Šiuo metu tai vienas pagrindinių Rusijos KOP lėktuvų, jo modifikacijos naudojamos NVS, Kinijos, Vietnamo ir kitų šalių KOP.

Per pastaruosius penkerius metus įvyko trys avarijos, susijusios su Rusijos lėktuvais Su-27.

2005 metų rugsėjo 15 dieną nukrypęs nuo kurso ir įskridęs į Lietuvos teritoriją Šakių rajone sudužo Rusijos naikintuvas Su-27. Lakūnui pavyko išsigelbėti, vietos gyventojai nenukentėjo.

2008 metų liepos 29 dieną į šiaurę nuo Usurijsko, Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, sudužus Su-27, žuvo vienas iš dviejų lakūnų.

2009 metų rugpjūčio 16 dieną, rengiant parodomųjų skrydžių repeticiją prieš kitą savaitę vyksiantį aviacijos saloną "MAKS-2009", Pamaskvyje ore susidūrė du naikintuvai Su-27.

Tada vienas lėktuvų nukrito į sodų bendrijos teritoriją netoli Belozerichos kaimo. Krintančios lėktuvo nuolaužos visiškai sugriovė keturis vasarnamius.

Antrasis lėktuvas nukrito lauke šalia Tiažino kaimo. Tada žuvo žinomiausios šalies pilotažo grupės "Russkije vitiazi" vadas Igoris Tkačenka, dviems jo kolegoms pavyko išsigelbėti.

Per katastrofą nukentėjo trys Pamaskvio gyventojai. Viena moteris nuo apdegimų mirė ligoninėje.