Benediktas XVI aukojo mišias, skirtas paskutinei kalėdinio laikotarpio šventei - Viešpaties Apsireiškimo arba Trijų Karalių iškilmei.

Pontifikas prie pagrindinio altoriaus nuėjo centriniu praėjimu, kuris buvo praplatintas. Tai yra dalis naujų saugumo priemonių, kurių imtasi po gruodžio 24-osios vakarą įvykusio incidento, kai jauna moteris peršoko apsauginį užtvarą Šv.Petro bazilikoje, kurioje į Kalėdų nakties mišias buvo susirinkę tūkstančiai žmonių, ir parbloškė ant žemės 82 metų popiežių.

Po šio incidento bazilikos pagrindinis praėjimas buvo praplatintas po metrą į abi puses perkėlus apsauginius atitvarus, kurie skiria praėjimą ir klauptų eiles. Ši priemonė suteikia pontifiko apsaugai daugiau erdvės judėti ir kiek labiau atitolina jį nuo susirinkusiųjų.

Vis dėlto Benediktas XVI aiškiai parodė, jog nepaisydamas būgštavimų dėl saugumo jis neketina atsisakyti artimiau bendrauti su tikinčiaisiais.

Atvykdamas ir išvykdamas iš bazilikos Šventasis Tėvas nuo pagrindinio praėjimo paėjėjo į dešinę ir kairę puses, kad paspaustų tikinčiųjų jam tiesiamas rankas. Jis taip pat sustojo paglostyti galvą žinduką čiulpusiam kūdikiui, pabučiavo jį, o tuomet Benediktas XVI pabučiavo ranką moteriai, kuri laikė vaiką.

Savo homilijoje popiežius apgailestavo, kad dėl tikėjimo stokos žmonėms trūksta "nuoširdaus nusižeminimo" ir "drąsos".

Po mišių Šventasis Tėvas, stovėdamas savo apartamentų lange virš Šv.Petro aikštės, pasveikino Rytų Bažnyčias, kurių tikintieji šiandien švenčia Kristaus Gimimo išvakares.

Pasak popiežiaus, Trys Karaliai yra "nuoširdaus tiesos ieškojimo pavyzdžiai".