A.Hassanas al-Majidas buvo įrašytas penktuoju numeriu Vašingtono sudarytame 55-ių labiausiai ieškomų irakiečių sąraše. Jo atvaizdas garsiojoje nuversto Irako režimo pareigūnus vaizduojančioje kortų malkoje figūruoja ant pikų karaliaus kortos.

Kiek vėliau Floridoje, Tampos mieste įsikūrusi JAV centrinė vadovybė patvirtino pranešimus apie "cheminio Ali" areštą, tačiau papildomos informacijos nesuteikė.

Anksčiau amerikiečių ir britų karinė vadovybė manė, kad A.Hassanas al-Majidas buvo nukautas balandžio 5 dieną bombarduojant Basrą Irako pietuose. Vienu metu britų kariškiai jau manė aptikę jo palaikus, tačiau po kelių dienų viena Bagdade dirbusi medicinos seselė pranešė, kad jis gulėjo ligoninėje, juokavo su jos personalu, o paskui pabėgo.

"Cheminio Ali" pravardę jis gavo 1988 metais, nurodęs panaudoti nuodingąsias dujas prieš kurdų kaimus Šiaurės Irake. 1988 metų kovą, kai Halabdžos miestelyje vyriausybinės pajėgos panaudojo cheminį ginklą, per vieną vienintelį kartą čia žuvo penki tūkstančiai vyrų, moterų ir vaikų.

Pentagonas kol kas nepatvirtino informacijos apie A.Hassano al-Majido sulaikymą, o išsamesnės detalės apie sulaikymą nepranešamos.

JAV centrinės vadovybės būstinėje Floridoje pareigūnai sakė, kad jie dar tikrina pranešimus apie A.Hassano al-Majido areštą.

Pranešimai apie "cheminio Ali" sulaikymą pasirodė praėjus kelioms dienoms po to, kai Šiaurės Irake areštuotas buvęs S. Huseino režimo viceprezidentas Taha Yassinas Ramadanas (Taha Jasinas Ramadanas).