Nusileidus milžiniškam Naujųjų metų rutuliui, buvo iššauti fejerverkai ir išbarstyta 1 360 kilogramų konfeti. Daugelis aikštėje susirinkusių dėvėjo smailiaviršūnes vakarėlių kepuraites ir spalvingai žybsinčius akinius, vaizduojančius skaitmenis 2010. Kai kurie uoliai šokinėjo, stengdamiesi sušilti - JAV Nacionalinė orų tarnyba prognozavo apie 0 laipsnių Celsijaus temperatūrą ir sniegą.

Buvo ištraukti mobilieji telefonai, kuriais buvo fotografuojamos paskutinės prabėgusio dešimtmečio, kurį daugelis norėtų kuo greičiau užmiršti, valandos.

Minias žmonių prižiūrėjo sustiprintos saugumo pajėgos. Taimso aikštėje budėjo šimtai policininkų, o įvairiose vietose pozicijas užėmė snaiperiai.

Nusileidus rutuliui, 58 metų Joao Lacerda iš Brazilijos ištarė savo linkėjimus: "Daug laimės, o pasauliui - daug taikos".

Iškilmėse, kurios prasidėjo nuo fejerverkų virš garsiojo Sidnėjaus tilto ir Tokijuje į orą paleisto debesies balionų, žmonės visame pasaulyje bent jau kuriam laiku užmiršo nerimą dėl ateities ir atsisveikino su itin rūsčiu pirmuoju XXI amžiaus dešimtmečiu.

Paryžiečius džiugino spalvingų disko stiliaus šviesų nutviekstas Eifelio bokštas. Jie, kaip ir daugelis kitų, tikėjosi, kad 2010-ieji ir tolesni metai atneš daugiau taikos ir klestėjimo.

Las Vegase susirinkę apie 315 tūkst. švenčiančių žmonių pasveikino Naujuosius metus, nuo kazino pastatų stogų kylant fejerverkams. Centrinėje Las Vegaso gatvėje buvo sustabdytas automobilių eismas, o JAV pramogų sostinės naktiniuose klubuose tostus sakė garsenybės, tokios kaip kino aktorė Eva Longoria ir repo žvaigždė 50 Cent.

Nors kai kurių didžiųjų akcijų biržų indeksai praeitais metais pradėjo kilti, finansų krizė skaudžiai smogė pasauliui, o daugelį išsivysčiusios pramonės šalių apėmė recesija. Kai kuriose šalyse milijonai gyventojų neteko darbo ir būsto.

"Besibaigiantys metai buvo sunkūs visiems. Sunkumų neišvengė nei vienas žemynas, nei viena šalis, nei vienas sektorius, - Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy sakė savo naujametinėje kalboje, kurią transliavo nacionalinė televizija. - Nors išbandymai dar nesibaigė, 2010-ieji bus atsinaujinimo metai".

Vokietijos kanclerė Angela Merkel perspėjo savo tautą, kad naujo dešimtmečio pradžia nereiškia, kad pasaulis bus nedelsiant išgydytas nuo ekonomikos negalių.

Pietų Afrikos Respublikos prezidento Jacobo Zumos žinia buvo labiau optimistiška: pasak jo, dėl 2010 metais vyksiančio pasaulio futbolo čempionato šie metai šaliai bus svarbiausi nuo pat apartheido režimo žlugimo 1994 metais.

Vidurnaktį Rio de Žaneiro 4 kilometrų ilgio Kopakobanos paplūdimyje susirinko apie 2 mln. žmonių, kurie stebėjo milžinišką fejerverkų reginį ir klausėsi gyvai atliekamos arba diskžokėjų leidžiamos muzikos.

Daugelis žmonių vilkėjo tradicinius baltus drabužius, susijusius su šioje šalyje įsišaknijusia afrobrazilų kandomblės religija. Tačiau šio papročio laikosi beveik visi gyventojai, nes tikima, kad balti drabužiai yra taikos ir sėkmės ateinančiais metais ženklas.

Pasak pareigūnų, Kopakabanoje ir aplinkiniuose rajonuose saugumą Naujųjų metų vakarą užtikrino apie 12 tūkst. policijos pareigūnų.
Baltus drabužius vilkintis ir šampano taurę laikantis 27 metų Chadas Bissonnette'as, kuris yra vienos Vašingtone įsikūrusios nevyriausybinės organizacijos direktorius, sakė Rio de Žaneire: "Šie metai buvo sunkiausi, kiek esu patyręs. Man gyvenant Amerikoje, pirmą kartą tiek daug mano draugų neteko darbo, o mano gyvenamoje vietoje reguliariai užsidaro firmos".

Niujorko Taimso aikštės renginių organizatoriai kartu su konfeti virš minios išbarstė 10 tūkst. ranka surašytų linkėjimų. Tarp jų buvo tokių, kuriuose į užsienį pasiųstiems kariams linkima saugiai grįžti namo ir gauti darbo.

50 metų Gail Guay iš Naujojo Hampšyro davė savo patarimą: "Nesigręžiokit atgalios".

Šimtams tūkstančių žmonių atvykus į Niujorką sutikti Naujųjų metų, policija smarkiai sugriežtino saugumo priemones. Jos buvo pademonstruotos dieną anksčiau, kai pastatytą įtartiną automobilį be registracijos numerių radusi policija evakavo kelių kvartalų, esančių netoli Taimso aikštės, gyventojus. Laimei, tame automobilyje rasta tik drabužių ir jų pakabų.

Policija ir kitos tarnybos ieškojo galimų radioaktyvių medžiagų ir pavojingų biologinių užkratų pėdsakų, o saugumo operacijoms vadovavo JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB), taip pat Niujorko miesto ir regiono policijos pareigūnai.

Australijos premjeras Kevinas Ruddas prisiminė kai kuriuos džiaugsmingus praėjusių metų įvykius, tokius kaip pirmojo juodaodžio JAV prezidento inauguracija ir tarptautinės pastangos įveikti pasaulinį klimato šiltėjimą bei finansų krizę.

"Didžioji 2009-ųjų metų žinia - jog mes visa tai išgyvenome kartu ir dirbome visi kartu", - sakoma K.Ruddo naujametinėje kalboje.
Bene įspūdingiausiu Naujųjų metų sutikimo reginiu Australijoje tapo Sidnėjaus dangų nušvietę sproginėjančių raudonų, violetinių ir mėlynų fejerverkų rutuliai, pradžiuginę daugiau nei 1 mln. švenčiančių žmonių, susirinkusių pakrantėje netoli šio miesto garsiojo tilto.

Tačiau kai kurių pasaulio gyventojų džiaugsmą metų pabaigoje temdė nerimas dėl pasaulinio klimato šiltėjimo ir dėl jo galinčio smarkiai pakilti vandenyno lygio bei kitų ekologinių problemų.
Venecijoje daugelis Naujuosius metus pasitiko peršlapusiomis kojomis, nes prieš pat vidurnaktį labiausiai pakilęs potvynis užliejo kai kuriuos šio salyne įsikūrusio miesto rajonus, tarp jų Šv.Morkaus aikštę.

Praeitais metais taip pat ne kartą buvo priminta apie dešimtmetį trunkančią kovą su terorizmu, karus Irake ir Afganistane, o pastaruoju metu - apie vis aktyviau veikiančius kovotojus Pakistane.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Gordonas Brownas (Gordonas Braunas) trečiadienį paskelbtame pranešime pabrėžė, kad praėjęs dešimtmetis prasidėjo ir baigėsi įsimintinais teroro išpuoliais: 2001 metų rugsėjo 11-osios atakomis prieš Jungtines Valstijas ir per praeitas Kalėdas vieno Nigerijos piliečio mėginimu susprogdinti į JAV skridusį keleivinį lėktuvą.

"Vėlyvą gruodį, dešimtmečio pabaigoje - kaip ir jo pradžioje - mums buvo priminta apie terorizmo grėsmę, dėl kurios kyla pavojus mūsų saugumui ir dėl kurios privalome kovoti su "al Qaeda" bei Talibanu, esančiais pasaulinio terorizmo epicentre", - pabrėžė jis.

JAV ambasada Indonezijoje perspėjo apie galimą teroro ataką Naujųjų metų vakarą turizmo rojuje Balio saloje, cituodama tos salos gubernatoriaus pranešimą, nors vietos saugumo pareigūnai sakė nieko nežinantys apie tą grėsmę.

Linksmesnės žinios skriejo iš Prancūzijos: minint 120-ąsias Eifelio bokšto metines, šis įspūdingas architektūros ir inžinerijos paminklas buvo papuoštas daugybė įvairiaspalvių šviestuvų. Šiam retro stiliaus statiniui neabejotinai buvo suteikta XXI šimtmečio dvasios, nes bokšto iliuminacijai buvo panaudotos energiją taupančios lempelės.

Policija uždarė automobilių eismą Eliziejaus laukuose, kuriuose besilinksminantys žmonės šaudė šampano kamščius ir sveikino vieni kitus tradiciniais "la bise" - bučiniais į skruostus, o kai kurie Naujuosius metus pasitiko labiau aistringais bučiniais.

Ispanija, pradėjusi šešis mėnesius truksiantį pirmininkavimą Europos Sąjungai (ES), Naujuosius metus pasitiko šviesų ir muzikos reginiu Madrido Saulės aikštėje, o ant Centrinio pašto pastato sienos buvo rodomi vaizdai iš visų 27 Bendrijos šalių.

Besilinksminantys žmonės nepabūgo žvarbaus vakaro ir tradicinio dušo iš atkimštų putojančio vyno "cava" butelių. Daugelis neužmiršo kitokio papročio: vidurnaktį suvalgyti 12 vynuogių - po vieną, skambant kiekvienam Madrido rotušės varpo dūžiui.

Nors Londone vakarop spustelėjo šaltis, tūkstančiai britų susirinko prie Temzės upės pasižiūrėti fejerverkų, kurie Big Beno varpui išmušus vidurnaktį buvo leidžiami nuo didžiulio apžvalgos rato "London Eye".

Naujųjų metų sutikimo iškilmės Europoje ir abiejuose Amerikos žemynuose tikriausiai buvo triukšmingesnės, negu daugelyje Azijos šalių. Musulmoniškos šalys, tokios kaip Pakistanas ir Afganistanas, laiką skaičiuoja pagal kitokį kalendorių, o Kinija savo Naujuosius metus pasitiks vasarį.

Tačiau Šanchajuje kai kurie žmonės sumokėjo po 518 juanių (apie 182 litus), kad vidurnaktį galėtų paskambinti varpu Longhua šventykloje ir palinkėti sėkmės Naujaisiais metais. Kinų kalba skaičius "518" tariamas panašiai, kaip ir sakinys "Noriu klestėjimo".

Filipinuose šimtai žmonių nukentėjo nuo fejerverkų sprogimų ir tradicinio naujametinio šaudymo. Daugelis filipiniečių, perėmusių šias tradicijas iš kinų, tiki, kad triukšmas sutinkant Naujuosius metus nuveja blogį ir nesėkmes, tačiau kai kurie, laikydamiesi šių papročių, perlenkia lazdą.

Dzodžodžio budistų šventykloje, kuri yra viena iš seniausių ir didžiausių Tokijuje, tūkstančiai maldininkų vidurnaktį paleido į orą skaidrius, helio pripildytus balionus. Netoliese esantis dangoraižis "Tokyo Tower" žybsėjo baltomis šviesomis, o jo centre švytėjo milžiniškas skaičius "2010".

Tokijo Šibujos rajone, kuris yra Japonijos jaunimo popkultūros Meka, išmušus vidurnaktį prasidėjo didžiulės linksmybės. Žmonės glėbesčiavosi, šokinėjo ir dainavo.

Į Stambulo centre esančią Taksimo aikštę Turkijos institucijos pasiuntė apie 2 000 policininkų, siekiant apsisaugoti nuo kišenvagių ir smurto prieš moteris, kurie anksčiau neretai aptemdydavo Naujųjų metų iškilmes. Kai kurie pareigūnai dirbo slaptai, apsimetę gatvės prekeiviais ar "netgi persirengę Santa Klauso kostiumais", sakė Stambulo gubernatorius Muammeras Guleras.

Škotijos rytinėje pakrantėje esančiame Stounheivene pagal pusantro šimtmečio tradiciją Naujųjų metų naktį buvo surengtas fejerverkų festivalis. Šios pagoniškas šaknis turinčios šventės dalyviai suko aplink galvas prie grandinių pritvirtintus milžiniškus liepsnojančius rutulius. Tikima, kad tos liepsnos ragina sugrįžti saulę ir apsaugo nuo blogio.

Kitaip nei daugelyje kitų pasaulyje vykusių iškilmių, Stouneheiveno liepsnų asociacija perspėjo žiūrovus neapsivilkti savo geriausių drabužių, nes "skraidys daug kibirkščių, bus daug dūmų ir netgi viskio".