RVNTC ir nepriklausomų sociologų tyrimai lapkrityje parodė, kad sumažėjo pasitikėjimas abiem politikais. Tačiau tai nesutrukdė V.Putinui tradiciškai užimti pirmąją vietą Rusijos politinio elito sąraše, o D.Medvedevui smarkiai pagerinti savo praėjusių metų populiarumą, raportuoja RVNTC.

A.Pugačiovos populiarumas smuktelėjo, bet ji išsilaikė pirmajame trejetuke drauge su šalies "svarbiausiais vyrais".

Prie Rusijos elito branduolio RVNTC respondentai taip pat priskyrė Nepaprastųjų situacijų ministerijos vadovą Sergejų Šoigu, patriarchą Kirilą, nacionalistinės Rusijos liberalų demokratų partijos vadovą Vladimirą Žirinovskį, kompozitorių Igorį Krutojų, kino režisierių Nikitą Michalkovą, dainininką Josifą Kabzoną ir Maskvos merą Jurijų Lužkovą.

Laipteliu žemiau VIP-hierarchijoje yra labiau įvairaus plauko draugija, į kurią, RVNTC respondentų nuomone, įeina nepakeičiamas Rusijos komunistų vadovas Genadijus Ziuganovas, dainininkas Filipas Kirkorovas, televizijos laidų vedėjai Ksenija Sobčiak ir Andrejus Malachovas, taip pat Rusijos parlamento abejų rūmų vadovai Sergejus Mironovas ir Borisas Gryzlovas, milijardierius Romanas Abramovičius ir sportininkai Andrejus Aršavinas bei Marija Šarapova.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pasveikino su gimtadieniu dainininkę Alą Pugačiovą ir įteikė jai valstybinį ordiną.
Apklausa vyko 2009 metų gruodžio 19-20 dienomis, joje dalyvavo 1 600 žmonių iš 140 šalies miestų ir kaimų. Apklausos statistinė paklaida - ne daugiau kaip 3,4 proc.