Pasak O.Belovos, balandžio 13-osios išvakarėse jos kolektyvui uždraudė dirbti NTV Jevgenijaus Kiseliovo komandos vadovybė. Žurnalistės teigimu, to priežastis buvo kolektyvo atsisakymas po žinių laidos rodyti užrašą "Pagrindinis redaktorius - Jevgenijus Kiseliovas, programos vadovas - Grigorijus Kričevskis".

Rytais ir dienomis NTV žinias vedantis Kirilas Pozdniakovas taip pat pareiškė kol kas pasiliekąs televizijoje. Pasak jo, "jei kas nors nepatiks, visada bus galima išeiti". "Tačiau kol taškai ant i nesudėti, išeiti negalima. Iš "Gazprom-Media" man niekas nieko nesiūlė, ir aš niekam nieko neskolingas", - sakė K.Pozdniakovas.

Tuo tarpu šeštadienio rytą pareiškimus dėl išėjimo iš NTV parašė daugiau kaip 30 žurnalistų. Tarp jų - Svetlana Sorokina, Mariana Maksimovskaja, Pavelas Lobkovas, Alimas Jusupovas, Michailas Osokinas, Viktoras Šenderovičius, Grigorijus Kričevskis, Ernestas Mackevičius, Konstantinas Točilinas ir kiti.

Neatmetama galimybė, kad šie žurnalistai gali nuspręsti pereiti į televiziją TV-6, naujienų agentūrai "Interfax" pranešė NTV palikusių žurnalistų atstovai.

"Didelė žurnalistų grupė paliko NTV ir ši komanda pasirengusi nuo rytojaus dirbti kitame kanale", - sakė "Interfax" pašnekovas.

Tačiau, pasak jų, kol kas su TV-6 atstovais konkrečiai nesitarta. Gali būti, kad greitu laiku "informaciją šiuo klausimu galės suteikti Jevgenijus Kiseliovas", kuris šeštadienį sugrįžta į Maskvą.

Dalis nepriklausomų NTV laidų artimiausiu metu bus transliuojamos TNT (THT) televizijos kanalu.