Popiežius taip pat 65 kalbomis perskaitė sveikinimus ir suteikė apaštališkąjį palaiminimą "Urbi et Orbi" ("Pasauliui ir miestui").

Savo kalboje popiežius išreiškė apgailestavimą dėl pasaulio finansinės krizės padarinių, konfliktų Šventojoje Žemėje ir Afrikoje, taip pat "mažos krikščionių kaimenės" sunkią būklę Irake.

Žmonės turi "atsisakyti prievartos ir keršto logikos ir su nauju įkarščiu ir kilnumu stengtis įsitraukti į procesą, kuris veda į taikų sambūvį", sakė pontifikas.

"Matydama egzodą visų tų, kurie migruoja iš savo gimtųjų kraštų ar yra priversti palikti juos dėl bado, nepakantumo ir aplinkos užteršimo" Katalikų Bažnyčia ragina "svetingai juos sutikti", sakė popiežius.
"Bažnyčia solidarizuojasi su gaivalinių nelaimių ir skurdo aukomis", - sakė popiežius.

Benediktas XVI taip pat sakė susirūpinęs dėl "moralinės krizės", kuri, anot jo, yra didesnis blogis už globalinę finansų krizę.

Bažnyčia siekia suteikti viltį tiems, kuriuos "smarkiai paveikė sunki finansų krizė, bet dar labiau moralinė krizė ir skausmingos karų ir konfliktų žaizdos", tęsė jis.

Ketvirtadienį vėlai vakare Šv. Petro bazilikoje 25 metų Susanna Maiolo puolė ant popiežiaus Benedikto XVI, kai jis ėjo celebruoti Kalėdų nakties mišių, ir pargriovė jį ant marmurinių pagrindinės katalikų šventovės grindų.

Maldininkai buvo sukrėsti, kad apsauginiams nespėjo sulaikyti užpuolikės, kuriai pavyko sugriebti pontifiko liturginius apdarus prie kaklo ir jį parblokšti.

Vatikanas pažymėjo, kad Benediktas XVI nebuvo sužeistas per incidentą ir kad jo Kalėdų dienotvarkė nepasikeitė.

Popiežiaus kitas svarbus pasirodymas viešumoje numatytas sekmadienį, kai jis kartu su benamiais Romoje stovės eilėje prie labdarai dalijamos sriubos.

Be to, gruodžio 31-ąją jis dalyvaus Šv. Petro bazilikoje vyksiančiose Švč.Mergelės Marijos iškilmėse, kurių metu dėkojama Dievui už besibaigiančius metus, o Naujųjų metų 1 dieną aukos Švč.Mergelės Marijos iškilmės mišias, kuriomis drauge švenčiama Pasaulinė taikos diena.

Paskutinė kalėdinio laikotarpio šventė bus Viešpaties Apsireiškimo, arba Trijų Karalių iškilmė, kurios metu pontifikas krikštys vaikus Siksto koplyčioje.

Vatikano atstovas spaudai tėvas Federicas Lombardis penktadienį sakė, kad neįmanoma užtikrinti popiežiui visiško saugumo, nes jo misija yra būti arti žmonių. "Atitrūkimas nuo žmonių neatitinka jo misijos dvasios, todėl rizika visados išliks", - sakė jis.