Pastaraisiais metais net keletą kartų popiežiaus vardu bandė pasinaudoti prekybininkai, juo norėta pavadinti pastatus ir universitetus.

Norėdamas tam užkirsti kelią, Vatikanas pareiškė: „Pastaraisiais metais stebime smarkiai išaugusį prisirišimą ir pagarbą Šventajam Tėvui. Taip pat dažnai norima popiežiaus vardu pavadinti universitetus, mokyklas, kultūros įstaigas, asociacijas, fondus ir kitas organizacijas.

Atsižvelgiant į tai, Šventasis Sostas paskelbia, kad jis vienintelis turi teisę užtikrinti tinkamą pagarbą Petro įpėdiniams, taip norėdamas apsaugoti popiežiaus asmenį nuo neteisėto jo vardo ir popiežiškojo herbo naudojimo tikslams, kurie niekuo nesusiję su katalikų bažnyčia“.

Tačiau autorines teises ginantis teisininkas teigia, jog paprasto įspėjimo gali neužtekti.

„Popiežius jei seniai vargina nuolat reprodukuojami jų atvaizdai, pasirodantys ne tik ant mažų pakabučių, bet ir ant mechaninių lėlių. Buvo netgi popiežiau muilas. Šis pareiškimas yra drąsus bandymas kontroliuoti Šventojo Tėvo atvaizdo naudojimą, tačiau realiai tai galima padaryti tik užregistravus prekinį ženklą. Be šito, Vatikano jurisdikcija galioja tik Vatikano miesto ribose, o nauji paskelbti įstatymai negali būti priverstinai įgyvendinami kitoje šalyje, jei ji jų nepriėmė“, – „Times“ cituoja teisininką Robiną Fry`ų.