Šis sekmadienio išpuolis Har Gilo gyvenvietę ir Jeruzalę jungiančiame kelyje įvykdytas santykinės ramybės periodu, kai galioja birželio 29-ąją palestiniečių trims mėnesiams paskelbtas ugnies nutraukimas. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė kovotojų grupuotė " Al Aksos kankinių brigados", kuri yra susijusi su palestiniečių prezidento Yassero Arafato (Jasiro Arafato) judėjimu "Fatah".

"Evakavome 39 metų moterį ir devynerių metų mergaitę, kurios buvo sužeistos", - sakė Izraelio greitosios medicinos pagalbos tarnybos atstovas spaudai. Kiti du tos moters vaikai, 12 ir 16 metų amžiaus, taip pat buvo sužeisti, nurodė pareigūnai.

Pasak pareigūnų, šis išpuolis dar kartą pabrėžė, jog nuosaikių pažiūrų palestiniečių premjerui Mahmoudui Abbasui (Mahmudui Abasui) reikia nuginkluoti kovotojus, o ne tartis su jais dėl laikino išpuolių sustabdymo. Palestiniečių sukilimas už savo valstybę trunka jau beveik trejus metus.

"Šio vakaro teroristinis išpuolis yra dar vienas negailestingas ir kruvinas priminimas, kad niekas negali pakeisti ...nuolatinių tikslingų ir efektyvių operacijų prieš tuos, kurie dalyvauja teroristinėje (veikloje)", - sakė Izraelio premjero Arielio Sharono (Arielio Šarono) atstovas spaudai Raananas Gissinas (Raananas Gisinas). Izraelio armijos atstovas spaudai sakė, kad moteris sužeista sunkiai, jos devynerių metų duktė - vidutiniškai, o kiti du vaikai - lengvai.

"Palestiniečių teroristai pradėjo šaudyti į du civilių izraeliečių automobilius. Buvo sužeisti keturi civiliai izraeliečiai", - pridūrė atstovas.

Vietos gyventojai pasakojo, kad palestiniečių policininkai automobiliais pradėjo patruliuoti netoliese esančiame Betliejaus mieste, kur ieško užpuolikų.

"Šį vakarą keli mūsų kovotojai surengė pasalą keliems Izraelio sionistų naujakuriams... Mūsų kovotojai iš automatų pradėjo šaudyti į vieną automobilį", - sakoma " Al Aksos kankinių brigadų" pranešime spaudai, kuriame žadama surengti daugiau išpuolių.

Armijos atstovas spaudai sakė, kad nuo to laiko, kai palestiniečių kovotojai sutiko paskelbti ugnies nutraukimą, tai jau penktas incidentas, kurio metu šaudoma. Per šiuos išpuolius buvo sužeista 14 izraeliečių.