"B.Hope'as mirė sekmadienį 21 val. 28 min. (7 val. 28 min. Lietuvos laiku) savo namuose Los Andžele. Mirties valandą šalia jo buvo 69 metų žmoną Dolores ir artimiausi šeimos nariai", - žiniasklaidai teigė Wardas Grantas (Vordas Grantas).

"Bobas Anapilin išėjo taikiai, nesikankindamas", - sakė W.Grantas, kuris 31 metus buvo velionio draugas bei artimiausias pagalbininkas. Garsusis komikas mirė nuo plaučių uždegimo, pridūrė jis.

"Nors visa šeima ir mes visi nepaprastai sukrėsti šios siaubingos netekties, bet džiaugiamės jo gyvenimo laimėjimais", - sakė W.Grantas.

"Šis nepaprastas žmogus nugyveno nepaprastą gyvenimą. Jis mėgavosi kiekviena prabėgusia sekunde. Negali nesididžiuoti gyvenimu žmogaus, kuris jį taip dievino", - teigė jis.

Jau kurį laiką B.Hope'as buvo beveik aklas ir kurčias, o viešumoje nesirodė trejus metus.

Sveikata aktoriui neleido dalyvauti prieš septynetą savaičių vykusioje jo 100 metų jubiliejaus ceremonijoje Holivude, kur B.Hope'ą pagerbė JAV visuomenė ir šalies lyderiai.

B.Hope'as per savo 75 metų karjerą sugebėjo tapti vienu garsiausių pasaulio komikų. Jo trumpi sąmojai užkariaudavo kiekvieno širdį.

Guinnesso (Gineso) rekordų knygoje B.Hope'as įamžintas kaip tituluočiausias artistas per visą istoriją. Per savo gyvenimą aktorius yra gavęs apie 1 000 apdovanojimų ir 50 garbės titulų.

Žinomas režisierius ir aktorius Woody Allenas (Vudis Alenas) jį yra pavadinęs "pačiu įtakingiausiu komiku".

Aktorius, šokėjas ir dainininkas gimė 1903 metų gegužės 29 dieną netoli Londono. Atvykęs į JAV jis tapo daugelio šalies prezidentų draugu ir 10 milijonų amerikiečių karių herojumi. Jis linksmino juos daugiau nei pusę amžiaus, per visus karus - nuo Antrojo pasaulinio iki Persijos įlankos operacijos "Audra dykumoje".

B.Hope'as buvo vienas iš nedaugelio žmonių, sugebėjusių spindėti visur: varjetė, Brodvėjuje, radijuje, kine ir televizijoje.

Dėl žinomo aktoriaus mirties užuojautą pareiškė JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas).