"Esame patenkinti tuo, kad Min Sa Rang ir Ji Hye (Dži He) būklė gerėja. Jei viskas bus gerai, jas išrašysime gal net kitą savaitę", - sakė Singapūro "Raffles" klinikos direktoriaus pavaduotojas gydytojas Yangas Chingas Yu (Jangas Čingas Ju), kuris dalyvavo Siamo dvynukių atskyrimo operacijoje.

Klinikos gydytojai pranešė, kad per pastarąsias 72 valandas mergaitės karščiavo, tačiau dabar nė vienai nebereikia vaistų nuo karščiavimo ar antibiotikų. Intensyviai mergaitės buvo gydomos penkias dienas.

"Mes tokie laimingi. Tai stebuklas", - džiaugėsi mergaičių motina, 31 metų Jeon Yoon Kyong (Džeon Jun Kiong), išvydusi, kad į įprastinės priežiūros palatą dvynukės buvo įvežtos skirtingose lovose.

Ligoninė pranešė, kad mergaitės vietoj gliukozės ėmė gerti pieną, jų organizmas jau pats šalina šlapimą. Atsisakyta visų intraveninių vaistų. Neatskyrus šių Siamo dvynių, jos nebūtų galėjusios stovėti ir sėdėti.

Anksčiau Singapūro neurochirurgas Keithas Goh (Keitas Go), kuris vadovavo nesėkme pasibaigusiai 29 metų iraniečių seserų atskyrimo operacijai, teigė, kad Pietų Korėjos dvynukės į Seulą galės grįžti maždaug po mėnesio.

Galvomis suaugusios Irano Siamo dvynės Ladan ir Laleh mirė po smegenų atskyrimo netekusios daug kraujo.

Dubens srityje suaugę dvyniai sudaro tik 6 proc. visų Siamo dvynių. Galvomis suaugę - tik 2 proc.

Siamo dvyniai gimsta kartą iš 150-200 tūkst. gimimų.