Pavyzdžiui, šiame vadovėlyje Stalino vykdytai industrializacijai skirti 83 puslapiai, o ketvirtąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį siautusiam badui – vos viena pastraipa, rašo žurnalistas straipsnyje, kuris buvo publikuotas leidinyje „Times“.

Be to, nutylima apie faktą, kad po to, kai buvo pasirašytas Molotovo-Ribbentropo paktas, Sovietų Sąjunga bandė įsiteikti Hitleriui, pavyzdžiui, žaliavų bei benzino siuntomis, tokiu būdu sumažindama blokados, kurią Didžioji Britanija vykdė Vokietijai, poveikį. „Times“ apžvalgininko nuomone, tai, jog Stalinas padėjo Hitleriui tuo metu, kai britai su juo kariavo, yra labai svarbus faktas, kurio praleisti negalima.

Žurnalistas taip pat nesutinka su vadovėlyje pateiktu teiginiu, kad Didžioji Britanija ir JAV vedė derybas dėl atskiros arba vienašalės taikos sutarties su naciais sudarymo. Tačiau labiausiai jį šokiravo Stalino vykdyto teroro interpretavimas – A. Filipovo vadovėlyje parašyta, kad mirties bausme buvo nuteista 786 tūkst. žmonių, tačiau niekur nerašoma apie milijonus aukų.

Vadovėlio autorių Aleksandrą Filipovą straipsnio autorius vadina „pozityviosios istorijos“ propaguotoju. A. Filipovo nuomone, „negalima rašyti vadovėlių, kurie keltų vaikams siaubą ir pasibjaurėjimą savo šalies praeitimi“.

„Bendras pozityvus tonas dėstant istoriją ugdys jaunosios kartos optimizmą ir pasitikėjimą savimi“, – interviu pareiškė A. Filipovas.