Įsismarkavus politinei audrai dėl Irako, G.W.Bushas atrodė patenkintas susitikęs su S.Berlusconi, kuris į jo ūkį "Prerijų koplyčia" (Prairie Chapel) atskrido JAV jūrų pėstininkų sraigtasparniu. Italijos vyriausybės vadovas prezidento ūkyje pasiliko nakvoti.

G.W.Bushas, kuris vilkėjo kasdieniškus languotus marškinius bei chaki spalvos kelnes ir buvo apsiavęs kaubojiškus batus, uždėjo ranką S.Berlusconi ant peties ir baltu pikapu nusivežė į savo sodybą.

S.Berlusconi vizitas, prasidėjęs tvyrant 39 laipsnių pagal Celsijų karščiui, yra svarbus paramos Italijos lyderiui pademonstravimas. S.Berlusconi šį pusmetį vadovauja Europos Sąjungai (ES), tačiau šio vadovavimo pradžią užtemdė prieštaringai įvertinti komentarai. G.W.Busho padėjėjai jo vizitą laiko tam tikru atlygiu už Italijos sprendimą nepritarti Prancūzijai bei Vokietijai ir paremti karą Irake.

S.Berlusconi "buvo didelis draugas ir partneris kariaujant su terorizmu", sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Scottas McClellanas (Skotas Maklelanas). Italijos vyriausybė buvo įvelta į ginčus dėl nepatikimos žvalgybinės informacijos, tačiau premjeras neigė, kad klaidingus duomenis, kuriais G.W.Bushas rėmėsi darydamas savo metinį pranešimą, pateikė Italijos žvalgybininkai.

"Apie šiuos faktus nieko nežinau", - interviu žurnalui "Time" sakė S.Berlusconi.

ES narėms nesutariant Irako klausimu, S.Berlusconi pademonstravo norįs užglaistyti nesutarimus dėl kivirčo, kurį pats ir išprovokavo. Italijos vyriausybė nurodė, kad S.Berlusconi į Jungtines Valstijas nuvyko tik kaip Italijos premjeras, o ne kaip ES vadovas - taip tikriausiai siekiama užkirsti kelią tolesniems nesutarimams su Romos partneriais ES.

S.Berlusconi bus įtrauktas į vadinamąjį pasaulio valstybių lyderių, pabuvojusių G.W.Busho ūkyje, "sąrašą A". Tarp šių "gerųjų" lyderių, kurie buvo pakviesti į JAV prezidento ūkį, yra b ritų ministras pirmininkas Tony Blairas (Tonis Bleras), Saudo Arabijos sosto įpėdinis Abdullah (Abdula), Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Australijos premjeras Johnas Howardas (Džonas Havardas) ir Kinijos prezidentas Jiang Zeminis (Dziang Dzeminis).