Šis tik Buenos Airių mieste įsigaliojęs įstatymas nesuteikia homoseksualų poroms teisės įsivaikinti vaikų ar kitų privilegijų, kuriomis naudojasi susituokusios heteroseksualios poros.

"Buenos Airės yra pirmoji vieta Lotynų Amerikoje, kur mūsų šeima ir meilė bus įteisinta", - prieš pat teisines jungtuves teigė 35 metų Marcelo Suntheimas (Marčelas Santeimas).

Buenos Airių miesto valdžios atstovė teigė, kad M.Suntheimas ir jo partneris yra pirmieji, kurie pasinaudos naujuoju įstatymu.

Miesto valdžios manymu, per ateinančius mėnesius tą pat padarys maždaug 150 homoseksualių porų. Teisiškai sujungtos, jos turės teisę bendrai naudotis draudimo ir sveikatos apsaugos paslaugomis.

Nepelno siekianti Argentinos homoseksualų bendruomenė dar iki šių metų pabaigos sieks, kad homoseksualioms poroms būtų suteiktos tokios pačios privilegijos, kokias turi ir santuokoje gyvenančios heteroseksualios poros.

Buenos Airės garsėja savo liberalumu, kai tuo tarpu, pavyzdžiui, kaimyninėje Čilėje visoms santuokoje gyvenančioms poroms teisiškai draudžiama išsituokti.

Romos katalikų bažnyčia naujajam įstatymui nepritaria.