"Prieš savaitę buvo pasiūlytos trys moterys", - pažymėjo jis.

Tuo metu, kad lyčių pusiausvyros perspektyva atrodė niūri, J.M.Barroso garsiai išsakė savo nuogąstavimus ir rezultatai tuoj pat pasikeitė.

Į sąrašą po to buvo įtraukta Didžiosios Britanijos pasirinkta kandidatė Catherine Ashton, kuri taps pirmąja Bendrijos užsienio reikalų vadove ir komisijos vicepirmininke.

"Daugelis jūsų padėjote man", kad daugiau moterų būtų Komisijoje, sakė jis, dėkodamas Europos Parlamento nariams.

J.M.Barroso antradienį sakė gavęs paskutinių kandidatų pavardes.

Pusiausvyrai išlaikyti padėjo ir tai, kad Nyderlandai pasiūlė kadenciją baigiančios ES konkurencijos Europos Komisijos (EK) narės Neelie Kroes kandidatūrą darbui naujoje struktūroje.

Tarp moterų kandidačių yra dabartinė Danijos energetikos ministrė Connie Hedegaard, graikų socialistų deputatė Marija Damanaki, baigianti kadenciją Europos Komisijos narė Viviane Reding iš Liuksemburgo, atsakinga už telekomunikacijas, ir Švedijos Europos reikalų ministrė Cecilia Malmstroem.

Prie šios grupės taip pat prisidės Airijos atstovė Europos audito rūmuose Maire Geoghegan Quinn, kadenciją baigianti ES sveikatos apsaugos eurokomisarė Androulla Vassiliou ir Bulgarijos užsienio reikalų ministrė Rumiana Jeleva .

Visoms 27 komisijos narių kandidatūroms turi pritari Europos Parlamentas.