Iš gyvenimo muzikantas pasitraukė būdamas 95 metų.

B.Carteris, kuris sulaužė nusistovėjusias Holivudo rasines tradicijas ir kūrė bei aranžavo muziką kino filmams, įskaitant ir klasika tapusią juostą "Audringas oras" ("Stormy Weather"), mirė po trumpos ligos, teigiama jo tinklalapyje paskelbtame pranešime.

"Net būdamas fiziškai silpnas, jis iki pat mirties neprarado sąmonės ir pastarąsias dvi savaites bendravo su daugeliu savo draugų", - rašoma jame.

Per septynis dešimtmečius trukusią karjerą B.Carteris koncertavo su tokiomis džiazo žvaigždėmis, kaip pianistas Willie Smithas (Vilis Smitas), Fatsas Walleris (Fetsas Voleris), Milesas Davisas (Mailsas Deivisas), Ella Fitzgerald (Ela Ficdžerald) ir Dizzie Gillespie (Dizis Gilespis). Be to, Baltuosiuose rūmuose jam yra tekę groti su aistringu džiazo mėgėju, buvusiu JAV prezidentu Billu Clintonu (Bilu Klintonu), kuris groja saksofonu.

B.Carterio sukurtą muziką atliko garsiausios džiazo grupės, vadovaujamos Duke'o Ellingtono (Djuko Elingtono), Benny Goodmano (Benio Gudmano), Chicko Webbo (Čiko Vebo) ir Glenno Millerio (Gleno Milerio).