60 metų E.Limonovas lygtinai pirma laiko paleistas iš Saratovo srities Engelso mieste esančios bendrojo režimo kolonijos.

E.Limonovas, suimtas 2001 metų balandį Altajuje, buvo apkaltintas teroro aktų rengimu, ginkluotų formuočių kūrimu bei kitais nusikaltimais ir nuteistas kalėti ketverius metus.

Nuosprendis jam buvo paskelbtas balandžio mėnesį. Prieš tai jis dvejus metus praleido tardymo izoliatoriuje dėl kaltinimų mėginus nuversti valstybinę santvarką.

Tačiau teismas paskelbė, kad Rusijos specialiųjų tarnybų pateikti kaltinimai E.Limonovui dėl šio straipsnio neįrodyti, nes jis viešai neragino versti valdžią, o visa medžiaga, kurioje buvo diskutuojama šia tema, buvo platinama slaptai.

E.Limonovas pirmadienį buvo paleistas po to, kai teismas atsižvelgė į tai, jog rašytojas laisvės atėmimo vietose jau praleido daugiau kaip pusę teismo skirto laiko ir neturėjo nuobaudų. Teismas įvertino ir į kai kurių Valstybės Dūmos deputatų tarpininkavimą.

Pasak E.Limonovo atstovo spaudai, išėjęs į laisvę rašytojas pirmiausia išsimaudys Volgoje.

Rašytojas "nepaskelbė jokio konkretesnio pareiškimo". Kaip sakė Anatolijus Kišinas, antradienį E.Limonovas išvyks į Maskvą.

Gimęs Ukrainoje Eduardas Savenka (Limonovas), 1966 metais atvyko į Maskvą, o 1974 metais emigravo į Jungtines Valstijas. Čia jis dirbo pačius įvairiausius darbus, o laisvalaikiu rašė. Vėliau jis persikėlė į Paryžių.

1980 metais jis išleido žymiausią savo veikalą "Tai aš - Edička" (Eto ja, Edička). Šis asmeninis jo manifestas buvo išverstas į 15 kalbų.

1991 metais E.Limonovas grįžo į Rusiją ir kitąmet tapo jos piliečiu.

Nacionalbolševikų partija buvo įkurta 1992-1994 metais, kai E.Limonovo vadovaujama radikalų grupė atsiskyrė nuo Vladimiro Žirinovskio vadovaujamų liberalų demokratų. Nuo to laiko leidžiamas laikraštis "Limonka". Partijos ideologijoje persipina nacionalizmo, anarchizmo ir ultrakairiosios ideologijos elementai.

E.Limonovas buvo suimtas, kai per kratas iš partijos narių konfiskuoti automatiniai ginklai.

Teismo metu prokuroras Sergejus Verbinas teigė, kad E.Limonovas bei "Limonkos" leidėjas Sergejus Aksionovas planavo ginkluotą įsiveržimą į šiaurinius Kazachstano rajonus, kur daugiausiai gyvena etniniai rusai.

Teismui pateiktuose ir "Limonkoje" paskelbtuose dokumentuose matyti, kad grupuotė, vadovaudamasi vadinamąja Antrosios Rusijos teorija, ketino ten sukurti naują rusų valstybę, bei įsteigti bazes Rusijoje palei Kazachstano sieną.

E.Limonovas, parašęs maždaug 15 romanų ir apybraižų, turi dvigubą Rusijos ir Prancūzijos pilietybę.