Pagal pasiūlymus, gali būti nebemokami būsto paskolos kreditai, nebebus galima įdarbinti giminaičių ir nebebus „auksinių atsisveikinimų“ su į pensiją išeinančiais Parlamento nariais.

Pranešėjas Johnas Bercowas tikina, kad parlamentarai neturėtų bandyti stabdyti arba mažinti pokyčių.

Planuojamos reformos siūlomos po audringų svarstymų. Daugiau nei 100 Parlamento narių pareiškė, kad nedalyvaus kituose rinkimuose.

Naujas įstatymas įsigalios tik tuomet, jei jį priims naujai sukurta Nepriklausoma parlamento standartų įstaiga (IPSA). Tai įvyks po kito konsultacijų laikotarpio, ne anksčiau nei po kitų rinkimų.

Tai leido kai kuriems parlamentarams manyti, kad Visuomeninio gyvenimo standartų komiteto pirmininko sero Ch. Kelly pranešime dar galima daryti pakeitimus.

Praėjusią savaitę BBC sužinojo, kad komitetas planuoja siūlyti didelius pakeitimus daugiausiai diskusijų sukeliančioms priemokoms – 24 006 svarų (91 530 litų) per metus antrųjų namų apmokėjimui.

Šaltinių teigimu, tai reikštų, kad Parlamento nariams leidžiama mokėti tik nuomą, o ne kredito palūkanas, kaip yra šiuo metu.
Daugiau nei 200 Parlamento narių, kurių giminaičiai šiuo metu dirba, pagal naujuosius pasiūlymus nebegalės jų įdarbinti.