M.Bloombergas, kuris yra nepriklausomas, bet rinkimuose dalyvavo remiamas respublikonų, įveikė miesto kontrolierių demokratą Billą Thompsoną, pranešė laikraščiai "The New York Times", "Daily News" ir televizija NY1.

Suskaičiavus 96 proc. balsų buvo pranešta, kad M.Bloombergas pirmauja surinkęs 51 proc. balsų ir kad jo varžovas gavo 46 proc. balsų.

Mero persvara yra daug mažesnė nei tikėtasi, nes gyventojų apklausos dar pirmadienį rodė, kad ji turės būti nusakoma dviženkliu skaičiumi ir kad meras pasieks triuškinamą pergalę.

M.Bloombergas kampanijai skyrė daug daugiau pinigų nei jo varžovas - po 13 dolerių (30,7 lito) kiekvienam B.Thompsono išleistam doleriui (2,4 lito). Žurnalo "Forbes" duomenimis, M.Bloombergas yra turtingiausias niujorkietis, turintis turto už 16 mlrd. dolerių.

Kai kurie politikos stebėtojai sakė, kad Niujorko rinkėjams galėjo nepatikti M.Bloombergo sėkmingas bandymas miesto taryboje sau naudinga linkme pakeisti miesto įstatymą dėl kadencijų. Kiti sako, kad M.Bloombergo šalininkus galėjo užliūliuoti jo tvirtos pozicijos, todėl jie vangiai ėjo balsuoti.

Oficialūs duomenys dar nepaskelbti, bet rinkėjų aktyvumas, regis, buvo mažas. Niujorke yra maždaug 4,2 mln. įregistruotų rinkėjų.

Aiškindamas, kodėl jam turėtų būti leista siekti trečios kadencijos, M.Bloombergas sakė, jog Niujorkui reikia jo sumanumo finansų srityje, kad miestas išgyventų ekonomiškai sunkius laikus.