Italijos premjerui V.Putinas taip pat parodė Rusijos lėktuvą "Be-200", kuris naudojamas gaisrams gesinti įvairiuose Europos ir pasaulio regionuose.

Rusijos valstybinė televizija parodė, kaip oranžines gelbėjimosi liemenes vilkintys S.Berlusconi ir V.Putinas greitaeigiu kateriu priplaukia prie lėktuvo.

Jiedu įlipo į lėktuvą "Be-200", o S.Berlusconi atsisėdo į vado krėslą. "Nuostabus galios jausmas", - tarė jis plačiai šypsodamasis.

Lėktuvas su Italijos premjeru pakilo nuo vandens paviršiaus ir vėl nutūpė ant vandens.

Ši iškyla buvo paskutinis S.Berlusconi "privataus" vizito epizodas Sankt Peterburge, kurį italų kairieji išjuokė kaip naujausią į skandalus įklimpusio Italijos premjero ekstravagancijos pavyzdį.

D.Peskovas pranešė, kad S.Berlusconi vizitą baigė ir išvyko iš Rusijos.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos lėktuvas "Be-200" ne kartą dalyvavo gesinant miškų gaisrus Europoje, tarp jų ir Italijoje.

Šių metų vasarą Nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė apie kuriamą specialią tarptautinę lėktuvų grupę "Eurosquadron", kuri gesins miško gaisrus ES šalyse. Šią eskadrilę sudarys daugiausia Rusijos lėktuvai amfibijos "Be-200", bet joje bus ir kitų Europos šalių lėktuvų.

Pagrindinis "Be-200" variantas skirtas miškų gaisrams gesinti, tačiau lėktuvo konstrukcija leidžia daryti tam tikus pakeitimus, leidžiančius skraidinti krovinius ir keleivius, patruliuoti pakrantės zonas, dalyvauti paieškos ir gelbėjimo operacijose. "Be-200" pasižymi unikaliomis savybėmis. Jis gali kilti ir leistis tiek sausumoje, tiek ir vandenyje.