F.Keatingo atstovas sakė, kad pareiškimą apie atsistatydinimą pareigūnas pateiks šią savaitę, rašoma žiniasklaidos pranešimuose.

Gubernatorius atsistatydino po karšto kivirčo, kurį išprovokavo laikraščiui "Los Angeles Times" pasakyti jo žodžiai, esą jam rengiant ataskaitą apie 2001 metų pradžioje kilusį skandalą, paprašytas bendradarbiauti Los Andželo arkivyskupas kardinolas Rogeris Mahony (Rodžeris Mahounis) "vilkino laiką".

F.Keatingas vadovavo nacionalinei priežiūros tarybai, kuri turėjo stebėti, kaip Bažnyčia laikosi policijos nurodymų, priimtų išaiškėjus skandalui. Pasak jo, R.Mahony trukdė jam pasinaudoti statistiniais duomenimis. "Manau, kad veikti kaip "Cosa Nostra", slapukauti ir drausti yra labai nesveika", - sakė F.Keatingas, kurio komentarus "The Times" išspausdino penktadienį.

F.Keatingas atsistatydino likus kelioms dienoms iki Katalikų bažnyčios vyskupų konferencijos posėdžio, kuris rengiamas Misūrio valstijos Sent Luiso mieste. Manoma, kad ketvirtadienį ir penktadienį vyksiančiame hierarchų susitikime minėtasis skandalas taps pagrindine diskusijų tema.

Šio pareigūno atsistatydinimas greičiausiai pakenks skandalą siekiančių numalšinti vyskupų autoritetui, teigia Vašingtono Džordžtauno universiteto teologijos profesorius Chesteris Gillisas (Česteris Gilisas). "Manau, kad F.Keatingo tokie vieši komentarai buvo netinkami, (tačiau) taip pat laikausi nuomonės, jog vyskupai, deja, veikiausiai lengviau atsikvėpė, kad jis atsistatydina. Nuo pat pradžių jie laikė jį pernelyg agresyviu ir pernelyg nepriklausomu", - teigė Ch.Gillisas.