Italijos ministras pirmininkas teigia, kad jis niekada nėra pasielgęs netaktiškai – viską „prasimanė laikraščiai“ ir kaltina Italijos žiniasklaidą už kiek anksčiau šiais metais jo žmonos pateiktą prašymą skirtis.

Spalvingas Italijos lyderis, 73 metų konservatorius teigia, kad iš tikrųjų jam visai nepatinka valdyti šalį, bet jis lieka savo poste, nes jis yra laikomas „vieninteliu vadovu, galinčiu išlaikyti centrą ir dešiniuosius kartu“.

S. Berlusconis teigia, kad ministro pirmininko darbas nėra lengvas.

„Aš tai darau iš pasiaukojimo. Iš tikrųjų man tai nepatinka. Nei kiek, - teigia Italijos ministras pirmininkas. – Labai dažnai yra daug nešvarių derybų, purvina žiniasklaida, dar blogiau, begėdiška ir liguista. Tai sunkus gyvenimas būti atsakingu už vyriausybės valdymą tokioje valstybėje, kaip Italija“.

Įvairiapusiškame interviu su CNN žurnaliste Paula Newton S. Berlusconis pakomentavo ir kai kuriuos savo kontraversiškus pareiškimus, įskaitant ir tą, kai jis pavadino JAV prezidentą Baracką Obamą „įdegusiu“.

S. Berlusconis neigia, kad šis komentaras buvo netaktiškas. „Aš niekada nesu pasakęs ko nors netaktiško, nei karto. Kiekvienas netaktas yra pramanytas laikraščių“, - teigė Italijos vyriausybės vadovas.

Pasak S. Berlusconio, prieš kalbėdamas jis visada pagalvoja.

„Aš pasakoju istorijas ir anekdotus, - teigė ministras pirmininkas. – Aš pasakoju anekdotus, kurių gali klausytis visi. Aš visada mąstau apie ką mes kalbamės“.

S. Berlusconis teigia, kad tariamas jo netaktas, kaip, pavyzdžiui, tada, kai jis privertė Vokietijos kanclerę Angelą Merkel laukti prie Reino, kol jis skambino mobiliuoju telefonu, buvo „išgalvotas laikraščių“.

S. Berlusconis paaiškino CNN, kad tada jis kalbėjosi telefonu su Turkijos ministru pirmininku Recepu Tayyipu Erdoganu. Po to A. Merkel, kurią jis apibūdino buvus „laimingą“, paklausė jo, kaip jam pasisekė skambutis.

Kitą kartą, Bekingemo rūmuose fotografuojantis grupės nuotraukai, jis nustebino Didžiosios Britanijos karalienę Elžbietą II, kai sušuko JAV prezidentui: „Ponas Obama! Čia Berlusconis“. Tada karalienė iškėlė savo pirštinėtą ranką ir išreiškė savo nepasitenkinimą paklausdama: „Kodėl jam reikia rėkti?“

Į tai S. Berlusconis atsakė: „Karalienė gynė mane“.

Milijardierius, iš žiniasklaidos magnato politiku tapęs italas taip pat kaltina Italijos žiniasklaidą dėl to, kad jo antroji žmoną ir trijų iš penkių jo vaikų motina Veronica Lario paprašė skyrybų. Pasak S. Berlusconio, V. Lario suklaidino tai, kas buvo rašoma Italijos dienraščiuose.