Avarinis nusileidimas baigėsi sėkmingai. Visi 53 lėktuvo keleiviai ir įgulos nariai nenukentėjo.

Kaip pranešė vienas iš Talino oro uosto vadovų Svenas Rattaseppas, TU-154 skrido užsakomuoju reisu iš Kogalimo miesto Sibire į Taliną. Lėktuvas Talino oro uoste sėkmingai atliko avarinį nusileidimą 20 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku.

"Prie nusileidimo tako buvo atvykusios trys ugniagesių mašinos, viena medikų brigada. Apie avarinį nusileidimą buvo įspėtas Talino gelbėtojų departamentas", - sakė S.Rattaseppas.

Nusileidimo metu oro sąlygos Taline buvo patenkinamos. Lėktuvui su sprogusiomis padangomis vis dėlto pavyko nenuslysti nuo nusileidimo tako ir laiku sustoti.

Dvidešimt minučių po lėktuvo nusileidimo ir keleivių evakuacijos kitų lėktuvų skrydžiai Talino oro uoste buvo sutrikdyti: iš Talino į Helsinkį vėlavo išskristi kompanijos "Finnair" lėktuvas, dar keli lėktuvai ore laukė leidimo leistis.

Talino oro uostui apie sprogusias avialainerio padangas pranešė Kogalimo oro uosto pareigūnai, kurie po TU-154 pakilimo ant tako rado padangų atplaišų.

Rusijos lėktuvo įgula informuos apie lėktuvo pakilimo ir nusileidimo aplinkybes Estijos pareigūnus, o Rusijos ekspertai aiškinsis įvykio priežastis.

Talino skrydžių valdymo centro budintysis atsisakė komentuoti šį avarinį nusileidimą, remdamasis vadovybės nurodymu neskelbti informacijos apie tai, kelintą valandą TU-154 įskrido į Estijos oro erdvę, ar reikėjo jam nuo kitų lėktuvų atlaisvinti oro koridorių.