Instituto darbuotojams nekyla jokių abejonių, jog žmogus, vadintas slapyvardžiais "Delegatas" bei "Libella", buvo būtent šis prelatas. Pasak jų, nors komunistinio saugumo dokumentuose nėra jokių duomenų apie kunigą, iš turimų šaltinių aišku, jog tai H.Jankowskis.

Knygos apie "Delegatą" ( Kontakt operacyjny Delegat vel Libella) autorius Grzegorzas Majchrzakas teigia, jog prelatas buvo labai užsikonspiravęs, bet 1980-1982 metais jis puikiai žinojo, jog prelatas susitikinėja su saugumo darbuotoju.

H.Jankowskis informuodavo saugumą, kas vyksta Lenkijos katalikų bažnyčioje, "Solidarumo" organizacijoje, pranešdavo apie politikų konfliktus, smulkiai aprašydavo "Solidarumo" atstovų išvykas pas popiežių Joną Paulių II.

Komunistinio saugumo darbuotojai labai vertino prelato informacijas.

Kaip rašo Tautos atminties institutas, knygoje aprašomi faktai yra gėdingas puslapis H.Jankowskio biografijoje, tačiau tai neperbraukia jo nuopelnų "Solidarumui".

Pasak Lenkijos žiniasklaidos, artimiausiu metu Tautos atminties institutas paskelbs dokumentus apie buvusio Lenkijos prezidento Aleksandro Kwasniewskio agentūrinę veiklą.