Kinijos valstybinė naujienų agentūra "Xinhua" nurodė, kad Sindziango sostinės Urumčio teismas dar vieną riaušių dalyvį nuteisė kalėti iki gyvos galvos .

Sindziange kilę etniniai neramumai buvo didžiausi Kinijoje per kelis pastaruosius dešimtmečius. Per tas riaušes musulmonai uigūrai, kurie tame regione sudaro gyventojų daugumą, puldinėjo etninius kinus.

Pasak vyriausybės, neramumai Sindziange nusinešė 197 žmonių gyvybes, o dauguma aukų buvo vietos kinai.

Urumčio teismo pareigūnai, su kuriais susisiekė naujienų agentūra AFP, atsisakė patvirtinti pranešimus apie šiuos nuosprendžius, tačiau Kinijos valstybinė televizija CCTV pranešė, kad kaltinamieji buvo nuteisti myriop, nes įvykdė labai sunkius nusikaltimus.

Sprendžiant iš pavardžių, visi nuteistieji buvo uigūrai.

Ankstesniuose pranešimuose buvo nurodyta, kad per neramumus Sindziange policija sulaikė bent 718 nusikaltimais įtariamų asmenų.

Rugsėjo pabaigoje "Xinhua" citavo regiono sostinės prokurorą, kuris sakė, jog 21 asmeniui buvo pateikti kaltinimai dėl įvairių su riaušėmis susijusių nusikaltimų, tarp jų nužudymų, padegimų, plėšimų ir turto niokojimo.

CCTV reportažuose buvo rodomos ištuštėjusios Urumčio gatvės prie teismo pastato, kuriose budėjo stiprios riaušių policijos pajėgos.

Saugumas Urumčyje buvo dar labiau sustiprintas po rugpjūčio pabaigoje prasidėjusių mįslingų atakų, kurių aukos buvo subadytos švirkštais. Etniniai kinai dėl šių incidentų kaltino uigūrus.