Byla iškelta pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį "žmogaus pagrobimas", trečiadienį pranešė prokuratūros spaudos tarnyba.

KamAZui priklausančios didžiausios pasaulyje liejyklos generalinis direktorius dingo praėjusį antradienį, kai turėjo dviem dienoms tarnybos reikalais vykti iš Naberežnyje Čelnų į Kazanę.

Kaip pranešama, gegužės 26 dieną jis įspėjo pavaldinius, kad vyksta į dviejų dienų komandiruotę į Kazanę. Nei namie, nei darbe tą dieną jis daugiau nebepasirodė. Kitą dieną KamAZo vadovybė sušaukė skubų uždarą pasitarimą, kuriame buvo pranešta apie 44-erių metų V.Fabero dingimą.

Kazanėje V.Faberas taip ir nepasirodė, jo telefonas neatsakė, niekur nerasta jo asmeninio visureigio, kuriuo jis turėjo važiuoti į Kazanę.

Kaip pranešė laikraštis "Kommersant", iškelta byla dėl gamyklos vadovo dingimo buvo įslaptinta ir į suvestines šis įvykis nepateko. Tačiau pasklidus gandams antradienį VRM atstovai buvo priversti pripažinti, kad jis dingo.

Dingęs V.Faberas dirbo KamAZe nuo 1978-ųjų, nuėjo darbo kelią nuo metalų liejiko iki gamyklos generalinio direktoriaus. Anksčiau V.Faberas buvo įtrauktas į šimto profesionaliausių Rusijos vadybininkų sąrašą.

KamAZo liejyklos vadovas dingo artėjant įmonės akcininkų susirinkimui, kuris numatytas penktadienį.