Laiške, adresuotame "visiems mudžahidams, narsiems arabų liaudies vaikams ir arabų socialistų partijos "Baath" nariams" ir datuotame balandžio 25 diena, Saddamas Husseinas "džihado brolius" ragina "išvyti išdavikus, kurie parėmė okupaciją ar atsikraustė įkandin okupantų į šalį" ir boikotuoti "visus, kuriuos į vyriausybės postus paskyrė įsiveržusios nusikaltėlių pajėgos".

Tekste pažymėta, kad tai - "ketvirtasis ranka rašytas S.Husseino laiškas". Anksčiau Londone Londone leidžiamas arabų laikraštis "Al Quds Al-Arabi" išspausdino tris tokius laiškus.

Tinklalapyje taip pat yra "Irako pasipriešinimo ir išsivadavimo ginkluotųjų pajėgų generalinės vadovybės" komunikatas, kuriame prisiimama atsakomybė už ataką prieš JAV kariuomenę Faludžoje, taip pat už amerikiečių kareivio žūtį Bagdade. Jame pažymima, jog šiai organizacijai vadovauja buvęs Irako viceprezidentas Taha Yassinas Ramadanas (Taha Jasinas Ramadanas).

Laiške konkretizuojama, kad Faludžoje išpuolį įvykdė "specialiųjų pajėgų" kovotojai, "al-Faruko brigados", ir buvusios valdančiosios partijos "Baath" nariai.

JAV ginkluotųjų pajėgų Centrinė vadovybė antradienį patvirtino, kad du kareiviai žuvo ir 9 buvo sužeisti per JAV armijos dalinio užpuolimą šiame už 50 km nuo Bagdado esančiame Saddamui Husseinui ištikimų sunitų mieste.