Kaip pranešė 4-osios JAV pėstininkų divizijos atstovė spaudai majorė Josslyn Aberle (Žoslin Aberl), Mulhana Hamoodas Abdul Jabaras (Mulhana Hamudas Abdul Džabaras) buvo sulaikytas ankstų sekmadienio rytą.

Kiek anksčiau divizijos vadas generolas majoras Raymondas Odierno (Reimondas Odjernas) sakė, kad sulaikytasis yra Saddamo Husseino žentas, tačiau atsisakė nurodyti areštuoto asmens vardą ir pavardę. Generolas majoras pridūrė, kad sulaikytasis nėra įtrauktas į JAV pajėgų sudarytą 55-ių labiausiai ieškomų irakiečių sąrašą.

"Abdul Jabaras buvo atvežtas apklausti į areštinę Bagdado tarptautiniame oro uoste", - žurnalistams Kirkuke sakė J.Aberle.

Pasak jos, sekmadienį 3 val.vietos (2 val. Lietuvos) laiku virš Tikrito centro sraigtasparniu skridę kariai pastebėjo dideliu greičiu ligoninės link važiuojantį automobilį ir nurodė kitam patruliui ji patikrinti.

Be M.H. Abdul Jabaro automobilyje buvo dar du vyrai su šautinėmis žaizdomis. Ligoninės gydytojas atpažino M.H.Abdul Jabarą ir pranešė apie jo atvykimą JAV kariams.

S.Husseino svainis turėjo su savimi 300 tūkst. JAV dolerių, 8 mln. dinarų, tris automatus AK-47 ir granatsvaidį.

"Akivaizdu, kad tai reikšminga. Jis buvo labai svarbus asmuo Tikrito regione", - sakė R.Odierno.