"Štai ką mes turime nagrinėti, jeigu norime matyti objektyvų vaizdą. O jeigu kas užsibrėžia tikslą iš šios senos supelijusios bandelės rankioti sau, vienai proceso dalyvei, razinas, tai nieko gero iš to neišeis", - pridūrė jis.

"Neatsitiktinai šią tragišką dieną mes prisimename istoriją. Aš labai norėčiau, ir mes su ponu Tusku gana ilgai šia tema diskutavome, bet negaliu pasakyti, kad mūsų požiūriai šiuo klausimu visiškai sutampa, tačiau yra supratimas, kad reikia nagrinėti visą šio vaizdo įvairovę", - sakė V.Putinas.

Jis priminė, kad Molotovo-Ribbentropo paktas buvo paskutinis, sudarytas su Vokietija. Prieš tai buvo 1934 metų Lenkijos ir Vokietijos susitarimas, dvišalės Vokietijos ir didžiausių Europos šalių nepuolimo sutartys ir galiausiai 1938 metais buvo sudaryta Miuncheno sutartis.

"Po šios (Miuncheno) sutarties pasirašymo rugsėjo pabaigoje, jeigu aš gerai atsimenu, po dienos tuometinė Lenkijos vyriausybė pareiškė ultimatumą Čekoslovakijai ir įvedė kariuomenę tą pačią dieną, kaip ir Vermachtas, į Čekoslovakijos teritoriją, okupuodama dvi Čekoslovakijos sritis", - sakė V.Putinas.

"Aš dabar nepateikiu jokių vertinimų. Aš ne tam čia atvažiavau. Aš atvažiavau ministro pirmininko kvietimu pagerbti žuvusiųjų Antrajame pasauliniame kare atminimo ir prideramai įvertinti Lenkijos liaudies narsą kovoje su nacizmu", - sakė jis.