J. Siftonas taip pat gavo dokumentus, kurie byloja apie skrydžius į Lietuvą, daugiausiai 2004 m. ir 2005 m. „Richmor Aviation“ bendrovei priklausantis lėktuvas, kuris, kaip buvo įrodyta, vykdė skrydžius CŽV ir nuolat kėlė įtarimų dėl kalinių pervežimo žvalgybos agentūrai, kelis kartus nusileido Vilniuje.

„Reikia pripažinti, kad tai nėra įrodymas, bet tai bent jau yra svarbus įkaltis“, - teigia J. Siftonas.

Be to, krovininis lėktuvas numeriu N8213G, kuris taip pat priklauso vienai iš su CŽV bendradarbiaujančių bendrovių, tariamai skrido į Lietuvos sostinę Vilnių. Viena teorija yra, kad krovininis lėktuvas galėjo gabenti maistą ir kitas atsargas „juodajai vietai“. Vis dėlto, lėktuvas ne visada skrisdavo tiesiai į Vilnių – kai kurie skrydžiai vykdavo per Lenkiją.

Reaktyvinis lėktuvas „Gulfstream“, kurio registracijos numeris yra N379P ir kuris yra žinomas kaip vienas iš taip vadinamų „kankinimų taksi“, atlikdavusių (kalinių) perdavimus, dažnai nusileisdavo Lenkijos šiaurės rytuose esančiame mažame Szymany kariniame oro uoste. Valandos kelios atstumu nuo Szymany amerikiečiai turėjo slaptą kalėjimą, kuriame kartu su kitais kaliniais buvo laikomas rugsėjo 11 d. teroristinių išpuolių architektų save pavadinęs Khalidas Sheikhas Mohammedas.

Vien 2003 m. kovą, K. Mohammedui buvo taikytos 183 „įlaipinimo į vandenį“ kankinimo procedūros – vidutiniškai po 8 kartus per dieną. Tariamai Lenkijos slaptosios tarnybos perdavė 20 savo agentų CŽV žinion. Varšuvos prokuroras daugiau kaip metai atlieka tyrimą dėl buvusios Lenkijos vyriausybės piktnaudžiavimo valdžia.

Vėliau K. Mohammedas 2006 m. pabaigoje jį apklaususiai Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus (TRK) grupei teigė, kad mano, kad tikriausiai jį laikė įkalinę Lenkijoje.

„Manau, kad šalis buvo Lenkija, - teigė jis, pasak TRK ataskaitos. - Aš manau taip todėl, kad vieną kartą man buvo atneštas vandens butelis su nenuimta etikete. Ant jos buvo elektroninio pašto adresas, besibaigiantis „.pl“. Centrinio šildymo sistema buvo pasenusi, kokią tikėčiausi pamatyti tik buvusiose komunistinės santvarkos valstybėse“, - teigė K. Mohammedas.

Jei kaltinimai Lietuvai pasitvirtins, tai gali paskatinti tolesnius tyrimus. Kaip ir Lenkija su Rumunija, Lietuva pasirašė Jungtinių Tautų Konvenciją prieš kankinimą ir kitokį žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį ir baudimą.