"Šiomis dienomis žvėriškai buvo nužudytas (užmuštas beisbolo lazdomis žmonos ir vaikų akyse) Regionų partijos frakcijos Odesos srities Južno miesto taryboje vadovas Genadijus Saveljevas", - sakoma trečiadienį Kijeve paskelbtame partijos pareiškime.

Pareiškime taip pat sakoma, kad rugpjūčio 19 dieną buvo pasikėsinta į Regionų partijos frakcijos Izmailo miesto, taip pat Odesos srityje, taryboje vadovą Aleksandrą Samoilenką, kuris paguldytas į reanimacijos skyrių.

"Abi aukos - aktyvūs opozicijos veikėjai", - sakoma partijos pareiškime.

Pareiškime taip pat tvirtinama, kad Odesos srities opozicijos deputatams nuolat grasinama, jiems nuolat daromas spaudimas, "kuriuo siekiama juos įbauginti, sumažinti jų aktyvumą, atsikratyti opozicijos ir destabilizuoti situaciją prieš prezidento rinkimus".

Regionų partija yra įsitikinusi, kad generalinis prokuroras privalo asmeniškai kontroliuoti tokių rezonansinių nusikaltimų tyrimą.

Odesos srities VRM patvirtino, kad trečiadienio rytą nežinomas asmuo peršovė kelius Regionų partijos frakcijos vadovui Izmailo miesto taryboje Aleksandrui Samoilenkai.

Užpuolimas įvyko 8 val. vietos laiku, kai nukentėjusysis ėjo iš savo namų automobilio link. Sužeistasis paguldytas į miesto ligoninę.

VRM nurodė, jog tiriamos dvi šio nusikaltimo versijos: viena - chuliganizmas siekiant pagrobti automobilį, antra - užpuolimas, susijęs su A.Samoilenkos visuomenine veikla.